Bonnier Books köp av Petter Stordalens förlag Strawberry Publishing kan stoppas. Arkivbild: Claudio Bresciani/TT.

Bonnier Books köp av Stordalens norska förlag kan stoppas

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den norska motsvarigheten till konkurrensverket överväger att stoppa Bonnier Books köp av Petter Stordalens förlag Strawberry Publishing, skriver NTB.

Konkurrenstilsynet anser att priserna för både fysiska böcker och ljudböcker på strömningstjänster riskerar att öka om köpet går igenom.

Bonnier Books kungjorde i november att man ville köpa 70 procent av Strawberry Publishing. Sedan tidigare äger Bonnier Books också 50 procent av Norges största förlag Cappelen Damm.

– Uppköpet kommer att leda till att Cappelen Damms redan starka ställning blir ytterligare förstärkt. Strawberry Publishing är ett förlag med betydande konkurrenskraft på marknaden och det har utmanat de etablerade förlagen, säger avdelningsdirektör Gjermund Nese till NTB.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL