Sara Lindegren, sälj- och marknadschef på Bazar. Foto: Gabriel Liljevall

Söndagstuggare: Sara Lindegren om hårda julklappar inköpta i bokhandeln

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Vi firar tredje advent och Lucia med ett gästblogginlägg av Sara Lindegren från Bazar förlag. Hon bjuder på inblick i sin vardag och en hyllning till den fysiska bokhandeln.

Glad tredje advent och Lucia!


ANNONS


Så skönt det är att gå ”all in” och julpynta, äta lussebullar, titta på SVT:s ljuvliga julkalender och låta julsångerna lägga sig som ett varmt täcke över tillvaron.

Vi är många som försöker stänga dörren om Corona, oron för drabbade nära och kära och den rent egoistiska sorgen över uteblivna julavslutningar, fritidsaktiviteter, kvällar och helger med vänner.

Idag har jag kört dottern till skolan (finklädd eftersom de har Nobellunch den 10 december enligt tradition), jobbat i mitt temporära arbetsrum (bonusdottern har gett okej till att jag placerat ett höj- och sänkbart skrivbord vid väggen i hennes rum eftersom det är där bredbandet kommer in från gatan), haft tre TEAMS-möten (Bazars lager ska flyttas från Förlagssystem till Speed, Bazars redaktionsmöte som inträffar varje torsdag samt en avstämning med Team Lina Areklew, pratat i telefon med en bokhandel (Hedemora) och en säljare på Bonnier Media (om annonsen i DN Boklördag den 12 december). Jag har också varit på CityGross i Häggvik och tittat och fotograferat julpallen där vi har med Olof Lundh och Lucinda Riley (min vana trogen passade jag på att städa pallen samtidigt). Efter besöket pratade jag med Marie Pettersson (på Captech). Hur går försäljningen egentligen? Är ni nöjda? (Ja, det ser okej ut än så länge.)

Igår, den nionde december, besökte jag tre PocketShop i centrala Stockholm på förmiddagen. Butikerna var folktomma. I två av butikerna stod två personal. Vi pratade om böcker. Så som vi alltid gör, därför att det är så härligt att göra just det. På kvällen var jag en av drygt 450 personer som lyssnade på Ulrika Larsson på Akademibokhandeln i Halmstad, som delade med sig av sina bästa boktips LIVE på Facebook. Jag blev ännu mer stolt över de två titlar som är utgivna av Bazar Förlag som hon rekommenderade. Men framför allt ville jag läsa ALLA böcker hon pratade om. Nästa gång jag går till bokhandeln kommer jag köpa Tilly och bokvandrarna av Anna James, och Supermakten: vad varje svensk bör veta om USA av Sanna Torén Björling och Frida Stranne.

ANNONS

Och jag kommer köpa dem i b o k h a n d e l n. Den fysiska. Den jag tar bilen eller åker pendeltåget till. Eftersom de som arbetar där har förmågan att hitta rätt bok till rätt läsare. Till mig. På så sätt upptäcker fler människor nya spännande författarskap. Den kunskap och det engagemang som den fysiska bokhandeln står för är ovärderlig, och det kommer jag nog alltid att tycka.

Ett hårt paket under granen, köpt i en bokhandel, säkerställer att vi även efter Corona har butiker att gå till. Så att vi även i fortsättningen kan få nöjet att prata med en kunnig bokhandelsmedarbetare om nya böcker.

När nu julen, även detta omtumlande år, står för dörren, när vi inte kan umgås som vanligt, ja då kan vi i alla fall resa i fiktionens värld.

Läsa, diskutera, utbyta tankar och idéer.

Det kommer jag att göra med mina nära och kära. Och jag hoppas att ni gör detsamma!

Nu önskar jag er alla en god jul och ett gott nytt 2021. Och vår bransch önskar jag en ökad bredd, format för alla behov och tillräckliga intäkter för alla litteraturens eldsjälar. Låt oss ta hand om varandra extra mycket denna jul. När det inte blir några stora fester får vi mer tid till att krypa upp i en soffa och njuta av en god bok. Och det är ju trots allt det bästa som finns!

Om gästbloggaren
Sara Lindegren är sälj- och marknadschef på Bazar Förlag.     ”Jag älskar böcker, italienskt kaffe, mina barn (ett eget och tre bonus) och min man som är en lika passionerad sportjournalist som jag är i arbetet att varje bok ska nå ut till rätt läsare.”

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.