Sara Lindegren lämnar Bazar – går till Bokfabriken

Sara Lindegren Bokfabriken
Bokfabriken förstärker sin marknadsavdelning genom att rekrytera Sara Lindegren som ny chef för försäljning och marknadsföring. Foto: Nils-Petter Nilsson.

Bokfabriken har hittat en ny sälj- och marknadsansvarig: Sara Lindegren, som därmed lämnar Bazar förlag.

– Jag är imponerad av hur skickligt Bokfabriken har byggt och etablerat författarskap, inte minst i de digitala formaten. Det är själva författarresan jag alltid har älskat att vara en del av och aldrig kommer tröttna på. Under tiden på Strawberry insåg jag också hur spännande det är att bygga och utveckla ett bolag – det är samma blandning av driv och långsiktighet som behövs när man jobbar med boklanseringar och författarskap, säger Sara Lindegren i ett pressmeddelande.

Sara Lindegren kommer att vara stationerad på Bokfabrikens Stockholmskontor tillsammans med förläggaren Henrik Lindvall och redaktören Olivia Demant. Förlaget fortsätter växa och ökade under 2020 omsättningen till 40 miljoner kronor. Huvudkontoret ligger kvar i Malmö men man hoppas med förstärkningarna i Stockholm kunna växla upp till en ny nivå.

– Fantastiskt kul att ha Sara ombord! Svårt att tänka sig en mer attraktiv rekrytering. Vi fortsatte växa under 2020 men känner att vi kan bli mycket större snabbt med rätt förutsättningar på marknadssidan, säger Lasse Brahme, vd på Bokfabriken.

Sara Lindegren kommer närmast från Bazar förlag (fd Strawberry förlag) dit hon värvades av Petter Stordalen från Bokförlaget Forum. Under sin tid på Forum var hon med och lanserade Camilla Läckberg och hennes resa till bästsäljande deckarförfattare även utanför Sverige. Efter förra årets affär är Bazar numera Bonnierägt.

På Bokfabriken hoppas man förstås att Sara ska hjälpa dem att lyfta fler av sina författare till nästa försäljningsnivå.

– Sara har alltid jobbat väldigt nära sina författare och vi har ju sett hur oerhört uppskattad hon är i det arbetet. Hon är engagerad, kunnig och har en otrolig energi. Rekryteringen av Sara är en viktig del i vår ambition att kunna jobba med de absolut största författarskapen, säger Erik Johansson, förlagschef på Bokfabriken.

Bokfabriken har därmed fyllt luckan efter Björn Gadd som lämnar för Saga Egmont även om Sara Lindegrens roll ser annorlunda ut.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL