ANNONS

Sara Lindegren Bokfabriken
Bokfabriken förstärker sin marknadsavdelning genom att rekrytera Sara Lindegren som ny chef för försäljning och marknadsföring. Foto: Nils-Petter Nilsson.

Sara Lindegren lämnar Bazar – går till Bokfabriken

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bokfabriken har hittat en ny sälj- och marknadsansvarig: Sara Lindegren, som därmed lämnar Bazar förlag.

– Jag är imponerad av hur skickligt Bokfabriken har byggt och etablerat författarskap, inte minst i de digitala formaten. Det är själva författarresan jag alltid har älskat att vara en del av och aldrig kommer tröttna på. Under tiden på Strawberry insåg jag också hur spännande det är att bygga och utveckla ett bolag – det är samma blandning av driv och långsiktighet som behövs när man jobbar med boklanseringar och författarskap, säger Sara Lindegren i ett pressmeddelande.


ANNONS


Sara Lindegren kommer att vara stationerad på Bokfabrikens Stockholmskontor tillsammans med förläggaren Henrik Lindvall och redaktören Olivia Demant. Förlaget fortsätter växa och ökade under 2020 omsättningen till 40 miljoner kronor. Huvudkontoret ligger kvar i Malmö men man hoppas med förstärkningarna i Stockholm kunna växla upp till en ny nivå.


ANNONS


– Fantastiskt kul att ha Sara ombord! Svårt att tänka sig en mer attraktiv rekrytering. Vi fortsatte växa under 2020 men känner att vi kan bli mycket större snabbt med rätt förutsättningar på marknadssidan, säger Lasse Brahme, vd på Bokfabriken.

Sara Lindegren kommer närmast från Bazar förlag (fd Strawberry förlag) dit hon värvades av Petter Stordalen från Bokförlaget Forum. Under sin tid på Forum var hon med och lanserade Camilla Läckberg och hennes resa till bästsäljande deckarförfattare även utanför Sverige. Efter förra årets affär är Bazar numera Bonnierägt.

På Bokfabriken hoppas man förstås att Sara ska hjälpa dem att lyfta fler av sina författare till nästa försäljningsnivå.

– Sara har alltid jobbat väldigt nära sina författare och vi har ju sett hur oerhört uppskattad hon är i det arbetet. Hon är engagerad, kunnig och har en otrolig energi. Rekryteringen av Sara är en viktig del i vår ambition att kunna jobba med de absolut största författarskapen, säger Erik Johansson, förlagschef på Bokfabriken.

Bokfabriken har därmed fyllt luckan efter Björn Gadd som lämnar för Saga Egmont även om Sara Lindegrens roll ser annorlunda ut.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Mord på semesterorten i Anna-Maria Ekblads charterdeckare

Författaren Anna-Maria Ekblad hämtar stoff från sin egna år som reseledare och tar i sina mysdeckare med läsarna på händelserika charterveckor i böckernas värld.

Anna-Maria Ekblad har alltid gillat att utmana sig själv, vilket visat sig i flera äventyr som att bestiga Kilimanjaro och köra klassikern. Redan som ung vuxen tog äventyrslusten fart, och Anna-Maria gav sig iväg för att jobba som reseledare utomlands. I sex år arbetade hon på olika resmål, och efter hemkomsten till Sverige stannade hon kvar inom yrket – totalt blev det 25 år i branschen.

– Man får jättemycket frågor när man jobbar ute, om vad som händer, om hur gästerna är och så vidare. Det är ett fantastiskt sätt att uppleva andra länder och det är en behaglig tillvaro. Jag fick göra många spännande saker och jag har alltid gillat kultur och historia, så det var härligt att komma ut på äventyr och se platserna jag hade läst om, säger Anna-Maria.

Jobbet förde henne till många platser, men framförallt arbetade hon mycket i länder kring östra Medelhavet som Grekland, Turkiet och Egypten. Hennes allra första plats som reseledare var Kreta. Det är också på Kreta som hennes första roman Systrarna på Kreta utspelar sig.

– Boken var även den ett sätt att utmana mig själv för att se om jag verkligen kunde skriva, säger hon. Jag har alltid velat skriva och hittade på mycket berättelser när jag var liten. Jag var inte så bra på att stava eller läsa, vilket beror på en lättare form av dyslexi. Men jag hade bra minne för berättelser, och har skrivit till och från under hela livet.

En skrivkurs i Italien för några år sedan var den förlösande faktorn. Där fick Anna-Maria rådet att skriva om något som hon verkligen kan. Och hon kom att tänka på alla frågor hon fått om sina år som reseledare. Så varför inte skriva om den värld hon så väl känner till? 

(...) Läs hela artikeln »