Bokfabriken växer och rekryterar Olivia Demant som redaktör

Redaktören Olivia Demant har rekryterats till Bokfabrikens Stockholmskontor. Foto: Pressbild.

Bokfabriken räknar med att öka omsättningen även 2020, och nu rekryteras redaktören Olivia Demant till Stockholmskontoret.

– En drömrekrytering, säger Henrik Lindvall, platschef på Bokfabriken i Stockholm.

Trots den rådande pandemin fortsätter Bokfabriken att växa med ökad omsättning. Till och med oktober i år har Bokfabriken ökat sin omsättning med tio procent. I Svensk Bokhandels senaste genomgång av de svenska förlagen placerar sig Bokfabriken som landets nionde största allmänutgivande förlag – återstår att se vilken placering de får på Boktuggs topp 50-lista.

– Vi fortsätter växa med bibehållen lönsamhet, säger Lasse Brahme, vd.

Stockholmskontoret förstärks nu med den rutinerade redaktören Olivia Demant, som arbetat bland annat med Denise Rudberg. Hon kommer att tillträda sin tjänst under våren och har ett förflutet på Norstedts, Rabén & Sjögren samt Natur & Kultur.

Hon har gått manusutbildningen på Dramatiska Institutet och som redaktör har hon jobbat med en lång rad svenska författare, bland andra Patrik Lundberg, Anna Jansson, Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren och Susanna Alakoski.

Bokfabriken letar även efter personal inom andra områden än de redaktionella. En key account-ansvarig och en marknadschef står på listan för att fortsätta växa.

– Vi är ju redan branschledande i de digitala kanalerna men vill såklart bli ännu bättre gentemot den fysiska bokhandeln. Vi pratar just nu med flera intressanta kandidater och hoppas ha åtminstone en key account på plats tidigt nästa år. Om någon är intresserad, är det bara att slå en signal, säger Erik Johansson, förlagschef.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL