ANNONS

Redaktören Olivia Demant har rekryterats till Bokfabrikens Stockholmskontor. Foto: Pressbild.

Bokfabriken växer och rekryterar Olivia Demant som redaktör

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bokfabriken räknar med att öka omsättningen även 2020, och nu rekryteras redaktören Olivia Demant till Stockholmskontoret.

– En drömrekrytering, säger Henrik Lindvall, platschef på Bokfabriken i Stockholm.

Trots den rådande pandemin fortsätter Bokfabriken att växa med ökad omsättning. Till och med oktober i år har Bokfabriken ökat sin omsättning med tio procent. I Svensk Bokhandels senaste genomgång av de svenska förlagen placerar sig Bokfabriken som landets nionde största allmänutgivande förlag – återstår att se vilken placering de får på Boktuggs topp 50-lista.

– Vi fortsätter växa med bibehållen lönsamhet, säger Lasse Brahme, vd.

Stockholmskontoret förstärks nu med den rutinerade redaktören Olivia Demant, som arbetat bland annat med Denise Rudberg. Hon kommer att tillträda sin tjänst under våren och har ett förflutet på Norstedts, Rabén & Sjögren samt Natur & Kultur.

Hon har gått manusutbildningen på Dramatiska Institutet och som redaktör har hon jobbat med en lång rad svenska författare, bland andra Patrik Lundberg, Anna Jansson, Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren och Susanna Alakoski.

Bokfabriken letar även efter personal inom andra områden än de redaktionella. En key account-ansvarig och en marknadschef står på listan för att fortsätta växa.

– Vi är ju redan branschledande i de digitala kanalerna men vill såklart bli ännu bättre gentemot den fysiska bokhandeln. Vi pratar just nu med flera intressanta kandidater och hoppas ha åtminstone en key account på plats tidigt nästa år. Om någon är intresserad, är det bara att slå en signal, säger Erik Johansson, förlagschef.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL