Priset för sämsta litterära sexskildring ställs in i år

Dåliga sexskildringar i litteraturen kommer inte att prisas i år. Arkivbild: isabell Höjman/TT.

Den brittiska tidskriften Literary Review meddelar att man i år inte kommer att utnämna den sämsta litterära sexskildringen, med anledning av coronapandemin.

Priset Bad Sex in Fiction Award delades ut för första gången 1993 och tillkom för att avskräcka författare från att inkludera pinsamma sexscener i sina verk.

Men i år har man bestämt sig för att avstå, eftersom ”allmänheten redan har upplevt så många dåliga saker”. Tidskriftens redaktion skriver på sin webbplats att man inte avser att lägga sten på bördan och rikta uppmärksamheten mot dåliga sexskildringar.

I fjol delades priset mellan författarna Didier Decoin för hans ”The office of gardens and ponds” och Henry Harvey för ”Pax”.

En talesperson för juryn uppger att det nästa år kan finnas ännu fler dåliga sexskildringar att välja bland, på grund av många författares tid i karantän. Både cybersex och sex som bryter mot coronarestriktionerna kommer att tas i beaktande.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,