Dåliga sexskildringar i litteraturen kommer inte att prisas i år. Arkivbild: isabell Höjman/TT.

Priset för sämsta litterära sexskildring ställs in i år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den brittiska tidskriften Literary Review meddelar att man i år inte kommer att utnämna den sämsta litterära sexskildringen, med anledning av coronapandemin.

Priset Bad Sex in Fiction Award delades ut för första gången 1993 och tillkom för att avskräcka författare från att inkludera pinsamma sexscener i sina verk.

Men i år har man bestämt sig för att avstå, eftersom ”allmänheten redan har upplevt så många dåliga saker”. Tidskriftens redaktion skriver på sin webbplats att man inte avser att lägga sten på bördan och rikta uppmärksamheten mot dåliga sexskildringar.

I fjol delades priset mellan författarna Didier Decoin för hans ”The office of gardens and ponds” och Henry Harvey för ”Pax”.

En talesperson för juryn uppger att det nästa år kan finnas ännu fler dåliga sexskildringar att välja bland, på grund av många författares tid i karantän. Både cybersex och sex som bryter mot coronarestriktionerna kommer att tas i beaktande.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL