Biskop gifte sig med författare av satanisk erotik – blev avstängd

En spansk biskop stängs av sedan han gift sig. Arkivbild: Jessie Wardarski/AP/TT. Till höger - omslaget på en av Silvias böcker.

Spaniens yngste biskop har avstängts sedan han gift sig med en kvinna som uppges vara författare av satanisk erotik.

”Som allmänt känt har biskop Xavier Novell Gomà, biskop emeritus i Solsona, gift sig i en borgerlig vigsel med fru Silvia Caballol . . .”, meddelade den spanska episkopalkonferensen CEE på lördagen.

Den konstaterade att en präst som gifter sig, om än borgerligt, stängs av.

Biskopen får behålla sin titel, men han får inte längre genomföra några handlingar kopplade till posten, som ”att utdela sakramenten” eller undervisa.

Caballol är känd för böcker som Brinnande kvinna och Vissa mörka ting. Hon beskrivs på sitt förlag Lacres hemsida som någon som ”skakar om våra moraliska och etiska mores”.

Boktuggs fotnot: Vi noterar att Silvia Caballols böcker inte finns hos i de svenska prenumerationstjänsternas spanska appar, men däremot säljs Trilogia amnesia på svenska nätbokhandlar.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.