ANNONS

Litteraturfestivalen Stockholm Literature läggs ner

Stockholm Literature läggs ner, meddelar man på sin Facebooksida idag. Litteraturfestivalen arrangerades på Moderna Museet i Stockholm under åren 2013 till 2017, men verksamheten pausades 2018 och efter det har nya möjligheter till finansiering undersökts.
”Årets pandemi satte dessvärre stopp för allt detta, svårigheten att överblicka framtiden för publika evenemang gör att den ideella föreningen bakom festivalen nu har beslutat att avsluta undersökningen och att upplösa föreningen”, skriver man.
På festivalens scener har en rad internationella författare mött publiken: Svetlana Aleksijevitj, Olga Tokarczuk, Hélène Cixous, Jamaica Kincaid och Ngũgĩ wa Thiong’o.
”Stockholm Literature vill tacka Moderna Museet och Dramaten, medverkande författare, konstnärer och översättare, förlag och kulturinstitut, finansiärer, volontärer och publik för de fantastiska program som har genomförts”, avslutar föreningen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL