ANNONS

George RR Martin får inte bygga ett slott för sina böcker i Santa Fe

Författaren George RR Martin får inte bygga slott.
George RR Martin kommer inte kunna titta ut genom fönstret i sitt hem och beskåda ett torn i medeltida stil. Hans bygglovsansökan för ett nytt bibliotek har nekats. Arkivbild: Pontus Lundahl/TT.

Det spelar ingen roll om du är George RR Martin, internationellt känd fantasyförfattare vars verk ligger till grund för serien ”Game of thrones”, vill du bygga ett slott i Santa Fe kommer du att få avslag ändå.

Det blev Martin själv varse när hans ansökan om att bygga ut sin bostad med ett åtta meter högt sjusidigt torn avsett för att rymma författarens ansenliga boksamling nekades bygglov.

Enligt den beslutsfattande instansen i delstaten New Mexico är det ”uppenbart” att utbyggnaden är menad att likna ett medeltida slott, och därmed inte går i linje med den typiska Santa Fe-arkitekturen som vanligtvis inte sträcker sig lika långt mot skyn, skriver The New York Times.

ANNONS

Men det är inte den enda anledningen. Enligt en granne handlar det också om att George RR Martin är för känd.

– Vi fruktar för att grannskapet ska bli föremål för en skattjakt, att hans fans ska anlända i stora flockar för att leta efter slottet i Santa Fe, säger grannen Mark Graham.

Det är andra gången i år Martins försök att bygga det slottsliknande biblioteket nekas.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL