Med start i september lanserar Bazar Förlag en ny digital samtalsserie under namnet DIREKT MED. I livesända, modererade samtal via Facebook. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

Bazar förlag satsar på fyra live-sändningar med sina författare i september

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bazar förlag är nöjda med vårens författarsamtal live på Facebook och satsar i september på fyra sändningar och lanserar serien Direkt Med.

– Det känns verkligen jättekul att utveckla våra digitala event vidare. Vi har fortsatt mycket att lära men vi har sett att vi når ut till fler runt om i landet eftersom du kan delta oavsett var du bor. Det är väldigt uppskattat! Tillgängligheten är en fördel, då du enkelt kan titta hemifrån, när du lagar mat eller pysslar med annat, vilket rent praktiskt möjliggör för fler att ta del av våra författarsamtal. Det är också oerhört givande att se hur folk ställer frågor, bjuder in andra i sina nätverk och interagerar under själva sändningen, säger Rebecka Leffler, VD för Bazar förlag, till Boktugg.


ANNONS


Med start i september lanserar Bazar Förlag en ny digital samtalsserie under namnet DIREKT MED. I livesända, modererade samtal via Facebook kommer aktuella författare prata om författarskap, drömmar, skrivprocesser och framtid.

Bazar (som då hette Strawberry) provade på ett författarsamtal kring en release i våras.

– I våras blev vi alla tvungna att tänka mer digitalt i och med att vi inte kunde träffas på samma sätt, vare sig det gällde att fira utgivningen av en bok eller diskutera ett specifikt bokrelaterat ämne. Vi kände snabbt att detta ger en enorm möjlighet att kunna bjuda in och komma nära en oändlig mängd läsare som av olika skäl inte tidigare kunnat närvara vid dessa tillfällen, och vi föresatte oss att skapa digitala event som kunde ha samma känsla av ”just nu, just här”. Sett i backspegeln blev också vårens event mycket lyckade – just därför fick vi mersmak! 

Så vad missar man med digitala event och vad ska man tänka på?
– Den klara nackdelen är just avsaknaden av det fysiska mötet, att möta publikens reaktioner och spontana feedback ger så klart mycket för de som medverkar i samtalet. Vi har lärt oss att kvalitén är viktig, både ljud och bild måste vara riktigt bra för att du ska vilja hänga kvar. Men viktigast är självklart kemin mellan de medverkande för att skapa en dialog som väcker nyfikenhet och intresse, säger Rebecka Leffler.

ANNONS

Hur jobbar ni för att nå ut med digitala event?
– För ”Direkt med” samarbetar vi bland annat med Bonniers Bokklubbar för att skapa kännedom om vår samtalsserie och för att nå ut till en bred bokintresserad publik.

Vid ett fysiskt författarsamtal kör man signering och bokförsäljning efter, hur gör ni där i ett digitalt samtal?
– Vi kommer även erbjuda möjligheten att köpa boken, i anslutning till samtalet, hos olika samarbetspartners. Vi hoppas verkligen att våra samtal intresserar alla som jobbar med att förmedla läslust, i butik, online eller bibliotek, och att vi kan ge dem bra kunskap om våra författare och böcker för att inspirera dem i deras vardag.

Direkt med-samtal i september:

8 september: Britt Peruzzi (samtalet leds av Karin Linge Nordh)
Britt Peruzzi är aktuell med del två i Riviera-serien om kommissarie Alda Luppi vid polisen i Nice. Stilla vatten utkommer 9 september.

10 september: Esther Kazen (samtalet leds av Anders Sjöqvist)
Esther Kazen är frikyrkopastorn och feministen som krokar arm med både kyrkan och den feministiska rörelsen. Feministpastorns tro och tvivel utkommer 9 september.

16 september: Ninni Schulman (samtalet leds av Josefine Sundström)
Tioårsjubilerande Ninni Schulman är efter sex hyllade kriminalromaner i Hagfors-serien aktuell med självbiografiska romanen Flickebarn nr 291 som utkommer 16 september.

22 september: Olof Lundh (samtalet leds av Fredrik Wikingsson)
Lagom till att fotbollsallsvenskan dragit igång igen utkommer Landslaget enligt Lundh 23 september, en insatt rapport från pressläktare och mixade zoner kring laget som engagerar större delen av det svenska folket.


ANNONS


Samtalen ses på Bazar Förlags facebooksida och det går att läsa mer på förlagets sida för samtalsserien.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.