Chilensk författare coronasmittad efter att ha besökt litteraturfestival

Den chilenske författaren Luis Sepúlveda, på Université Toulouse Le Mirail 2013. Foto: Joson/Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Den chilenske författaren Luis Sepúlveda har smittats av coronaviruset sedan han besökt en litteraturfestival i Portugal.

Sepúlveda, bosatt i Asturien i norra Spanien, började uppvisa symtom strax efter sin hemkomst. På lördagen gick lokala myndigheter ut med informationen att regionen fått sitt första fall av smittan, utan att avslöja den smittades identitet.

”Patienten är stabil. Hans hustru uppvisar också symtom. Båda har förts till sjukhus”, lyder uttalandet.

Det var när portugisiska myndigheter uppmanade alla som varit i kontakt med författaren under litteraturfestivalen att träda fram som det stod klart vem den smittade i Spanien var.

Sepúlveda debuterade med novellsamlingen Crónicas de Pedro Nadie 1970. Han tvingades i exil från Chile 1975 på grund av sitt politiska motstånd mot dåvarande diktatorn Augusto Pinochets militärjunta.

Han fick sitt internationella genombrott 1989 med romanen Den gamle mannen som läste kärleksromaner.

Hans bok Berättelsen om katten Zorba som lärde en liten mås att flyga kom ut på Tukan förlag hösten 2019.

Text: TT/Boktugg

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,