ANNONS

Svensk tv-serie planeras om coronapandemin

FLX, där Felix Herngren är en av ägarna, har köpt rättigheterna till författaren Johan Anderbergs kommande bok ”Flocken”. Arkivbild: Anders Wiklund/TT.

Produktionsbolaget FLX har köpt rättigheterna till författaren Johan Anderbergs kommande bok Flocken, som handlar om coronapandemin, skriver Expressen.

Boken, som ges ut i maj nästa år, beskrivs som en ”fakta-thriller” som kretsar kring den svenska strategin hanteringen av coronakrisen.

”Coronapandemin är troligen en av de mest diskuterade händelserna i vår livstid. Inget har påverkat våra liv så mycket och dessutom har Sveriges hantering av situationen hamnat på världskartan. Boken Flocken fördjupar sig i hur det gick till när Sveriges strategi växte fram under våren 2020 och detta vill FLX filmatisera i form av en current affairs-thriller”, säger Pontus Edgren, vd för FLX, enligt uttalande som Expressen refererar.

Edgren är tillsammans med SF Studios och Felix Herngren delägare i FLX. Det finns än så länge inga uppgifter om var och när tv-serien ska sändas.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL