fbpx

Bloomsbury ökade trots tapp jämfört med Harry Potters jubileumsår

Förlaget Bloomsbury såg under 2018 minskad försäljning på barnböcker med 5 procent i jämförelse med 2017 då Harry Potters 20-årsjubileum lyfte försäljningen rejält. Bortsett från Harry Potter-titlarna ökade dock barnböcker med 10 procent. Storsäljare: Sarah J. Maas avslutande sjunde del i Glastronen-serien (på svenska släpptes idag femte boken Stormarnas Imperium på Modernista). För Bloomsbury som helhet ökade omsättningen knappt 1 procent till 162,7 miljoner pund (motsvarande nästan 2 miljarder kronor). (Publishers Weekly)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny