”Hogwarts legacy” passerar miljardstrecket

Trollkarlsskolan Hogwarts fortsätter att locka. Pressbild: Warner Bros Games.

Storspelet ”Hogwarts legacy” har passerat 15 miljoner sålda exemplar och har dragit in mer än en miljard dollar (drygt 10 miljarder kronor), uppger Warner Bros. Det är mer än de flesta av filmerna i Harry Potters värld.

”Hogwarts legacy” låter spelaren skapa sin egen trollkarl eller häxa och börja på den magiska skolan under sent 1800-tal. Förutom lektioner ska det lösas mysterier, flygas kvast, bryggas brygder och annat som hör trollkarlsvärlden till.

Warner Bros kan räkna med att ytterligare fylla kassorna då titeln nu släppts även på Playstation 4 och Xbox One, och den 25 juli även på Nintendos Switch. Lyckas spelet skrapa ihop ytterligare 340 miljoner dollar passeras intäkterna av ”Harry Potter och dödsrelikerna, del 2”, den hittills mest framgångsrika Harry Potter-filmen som enligt Box Office Mojo spelat in 1,34 miljarder dollar.

Boktuggs fotnot: Kanske är det dags för författare att inte bara titta på filmatiseringar utan även att förvandla sina böcker till spel. Å andra sidan kanske inte detta spel hade blivit lika stort utan att böckerna först blivit film?

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL