fbpx

Nu är det klart: Stephen Hawkings nya bok kommer ut på Mondial

Hawkings nya bok kommer ut på Mondial.

Boktugg pratar med Simon Brouwers på Mondial, som berättar om Stephen Hawkings nya bok och förlagets kommande utgivning.

För några veckor sedan skrev Boktugg om Stephen Hawkings kommande bok, och vi lämnade då en öppen fråga på slutet: Vem ger egentligen ut den på svenska? Ingen tycktes veta. Många tog för givet att den skulle komma ut på Norstedts, eftersom de gett ut flera av Hawkings tidigare böcker. Men tji fick de, i det här fallet. Istället hamnar titeln hos Mondial, som precis tog kontakt med oss via Simon Brouwers.

– Ja, vår scout var snabb och skickade ett meddelande till oss om att Stephen Hawking skrivit färdigt sin bok precis innan hans bortgång, säger Simon Brouwers på Mondial. Hon berättade också att agenturen United Agents funderade på att flytta honom från Norstedts. Så vi var kvickt på bollen …

ANNONS

Eftersom Simon och Olle på Mondial jobbat med en hel del tunga fysiker tidigare, främst när de var på Volante, och då introducerade Max Tegmark och Christophe Galfard för svenska läsare, så var valet med Hawking logiskt. Hawking är ett större namn och boken kommersiellt gångbar, vilket redan fått förlaget att hoppas på goda siffror under julen i år.

Simon Brouwers på Mondial.

– Men självklart anade vi att många förlag skulle vilja ha den, säger Simon vidare. Därför köpte vi rättigheterna redan innan den kom ut på marknaden.

Förlaget har förutom Hawkings bok 20 titlar till under 2018, vilket blir deras första hela år. Boklistan beskrivs som lite eklektisk och präglas av både spaningar i samtiden och en blick framåt.

ANNONS

– Vi har en del kul böcker som kommer, fortsätter Simon. Vi ger till exempel ut Bill Clintons deckare, som han skrivit med James Patterson. Anledningen till att vi valde den är så klart att det är just Bill Clinton, i nära samarbete med en av världens bäst säljande författare.

Mondial gick in och köpte rättigheterna redan innan de visste vad boken handlade om – allt de fått veta var att det skulle bli en nagelbitare med en del samhällskritik. Nu är den precis skickad till tryck och förlaget är riktigt nöjd med den.

– Ja, den är mycket bättre än vi hade förväntat oss, säger Simon till Boktugg. Också den boken kom till oss via vår scout Kelly Farber.

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

Förutom den, så har Mondial ett par spännande titlar till den närmsta tiden. Jordan B Petersons omtalade bok 12 livsregler – ett motgift mot kaos släpptes precis, och de köpte nyligen in en bok med namnet ”Ten Arguments for Deleting Your Social Media Accounts Right Now”, skriven av tech-pionjären Jaron Lanier.

– Det är något som låter enkelt, kanske rent av banalt, säger Simon, men när man läser bokens kapitel så presenterar författaren varje argument så elegant att det som först uppfattas som polemiskt istället blir något betydligt mer djupgående.

Och det är den typen av böcker som de vill ge ut – som berikar perspektiv och ger nya infallsvinklar på frågorna som är störst just nu. Eller som Simon sagt tidigare:

– Vi försöker bara att göra snygga böcker som vi själva vill ha i bokhyllan.

Ett gott tips är att hålla ögonen på dem, både för att kunna norpa åt sig ett exemplar av Hawkings bok när den kommer, och för att ta del av deras utgivning.

Vem kan skippa den där deckaren av Bill Clinton, till exempel? Man undrar ju spontant hur presidentlik den är, och om sexscenerna kommer att få Mr Grey att rodna. Skämt åsido, här är en reporter som kommer att plöja den när den kommer.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.