fbpx

Åsa Erlandsson nominerad till Stora journalistpriset

Åsa Erlandsson nomineras till Stora journalistpriset för sin bok Det som aldrig fick ske. Foto: Göran Segeholm

För sin bok Det som aldrig fick ske nomineras Åsa Erlandsson till Stora journalistpriset 2017 i kategorin Årets berättare.

I september skrev vi om hur Åsa Erlandssons reportagebok Det som aldrig fick ske – Skolattentatet i Trollhättan (Norstedts) hemlighölls till två veckor före utgivningsdagen, för att inget innehåll från boken skulle läcka ut. Boken innehåller nya unika faktauppgifter om attentatet i Trollhättan den 22 oktober 2015.

Nu nomineras samma bok till Stora journalistpriset i kategorin Årets berättare.

ANNONS

Juryns motivering lyder: ”För att hon genom virtuos berättarteknik kryper in under skinnet – på både mördare och läsare – och därmed får oss att inse vidden av ett av de värsta rasistdåden i svensk historia.”

Stora journalistpriset delas ut varje år sedan 1966. Bakom priset står Bonnier AB. Priset har fem kategorier där vinnarna premieras med 100 000 kronor vardera.

Läs även: Boken som hölls hemlig tills två veckor före utgivning.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.