Thomas Dunér

Efter 25 år slutade Thomas snusa tvärt . Hans bok illustrerar nyttan och glädjen med ett valfritt "måste". Är det verkligen så svårt att sluta?

Thomas Dunér snusade en dosa om dagen i 25 år innan han slutade tvärt. Boken Varför måste pappa äta bajs? Eller en liten bok om nikotin för barn och vuxna är skriven som ett resultat av de insikter han fick sedan han lämnade beroendet bakom sig.

Efter många års snusande insåg Thomas att snuset aldrig skulle göra honom lyckligare. Han kände istället ett sug efter att komma tillbaka till frihet utan nikotin. Snuset hade dessutom försämrat hans livskvalitet. Meningslösheten med att vara slav under ett beroende blev allt tydligare. Det blev lätt att sluta när han bestämt sig för att bli av med sitt ”måste” och han har aldrig ångrat att han slutade snusa.

Idag driver han en workshop med sin kamrat Thomas Dimming. De hjälper andra snusare och rökare att börja se klart och bli av med ”bajset” för gott. Med hjälp av boken hoppas Thomas Dunér medvetandegöra frågan och ta upp ämnet redan i tidig ålder.

Charles pappa har alltid snus i munnen. Men han säger att det är skit att snusa. Charles förstår ingenting. Varför vill pappa äta bajs? Denna bok vänder sig till alla barn. Och till alla vuxna. En bok som vill få vuxna som använder nikotin att fundera över sitt ”måste”.