fbpx

Julkalender 2018 – lucka 7: Superhjältar, klassiker och tv-serien Vänner

Boktuggs Julkalender 2018 - lucka 7. Bakgrundsbild: Pixabay.

Idag den 7 december 2018 släpps bland annat en efterlängtad handbok, ett par klassiker och en bok för Vänner-fans. I dagens lucka finns ett axplock av dagens bokreleaser.

Vissa datum är det svårt att hitta något särskilt anmärkningsvärt som händer eller har hänt i bokbranschen. Då är det tur att det varje dag släpps nya böcker – där finns alltid att ösa ur.

Dagens allra största boksläpp är utan tvekan fjärde delen i barnboksserien Handbok för superhjältar av Elias och Agnes Våhlund. Idag släpps Vargen kommer (Rabén & Sjögren) och man kan gissa att den kommer hamna under många julgranar i år. Serien har sålt i över omkring 250 000 exemplar bara i Sverige och består av böckerna Handboken, Röda masken, Ensam och Vargen kommer. Kvartetten fullbordar det första äventyret om Lisa, men det finns planer på många fler böcker.

ANNONS
[Book: ISBN hittades ej]

Exempel på berättelser som går från bok till tv-serie finns det gott om, men tvärtom är inte lika vanligt. Tv-serien Vänner (Friends) sändes under tio år, mellan 1994 och 2004, och är en av vår tids allra mest populära sitcoms. Idag släpper HarperCollins på svenska boken VÄNNER : I’ll be there for you, skriven av journalisten Kelsey Miller. Boken handlar om hur serien startade och har fortsatt locka tittare i snart 25 år, och tar med läsaren bakom kulisserna på produktionen. ”Allt du någonsin velat veta om Vänner”, enligt förlaget.

[Book: ISBN hittades ej]

Nilsson förlag, det lilla Malmöförlaget som ger ut översatt litteratur från främst andra språk än engelska, släpper idag en ny bok: Dörren av ungerskan Magda Szabó. I september kom Izas ballad, en annan av Szabós böcker. Förlaget har trappat upp sin utgivning under hösten och Dörren blir förlagets tionde bok sedan augusti. Inte så pjåkigt, med tanke på att förlaget drivs av bara tre personer. Nilssons allra första böcker, Tschick och Resa i månljus, kom i september 2015 och sedan dess har det blivit omkring 50 titlar.

Dörren

Dörren

  • Förlag: Nilsson Förlag
  • Format: Flexband
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2018-10-11
  • ISBN: 9789188155320

Ett par klassiker släpps också idag i nya utgåvor: Modernista ger ut Ray Bradburys Fahrenheit 451, en klassisk dystopi som utspelar sig i ett samhälle där all litteratur är förbjuden, och Bakhåll släpper novellsamlingen Krokodilen innehållande tre långnoveller (Krokodilen, En olustig historia och Den saktmodiga) av Fjodor Dostojevskij.

ANNONS
[Book: ISBN hittades ej] [Book: ISBN hittades ej]

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.