Domänen bok.se såld för 20.500 kr

Är bok.se en bra domän? Den såldes nyligen på auktion för 20 500 kr. Bakgrundsfoto: Fotolia.

Domänen bok.se har varit till salu på Tradera. Det högsta budet slutade på 20.500 kr, vilket låter som ett rätt hyfsat pris för en sådan domän.

Boktugg har tidigare skrivit om budgivningen kring bokhandel.se som inte blev så dyr som en del hade gissat. När bok.se dök upp till försäljning i helgen så pratade vi med några experter på ehandel som menade att domänen kunde vara värd max 25 000 kronor eftersom det inte är någon internationell domän och inte något namn som har potential att öka i värde.

På måndagsmorgonen avslutades auktionen på Tradera och köparen får betala 20 500 kronor för domänen som ursprungligen registrerades 2001.

ANNONS

När man tittar tillbaka på sajtens historik så visar det sig att den mestadels varit till salu, använts som landningssida för en casinosajt och egentligen aldrig haft något bokrelaterat innehåll.

Så nu återstår att se vem som köpt domänen denna gång och ifall de har tänkt använda den för något som är kopplat till böcker?

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

ANNONS

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.