Isländsk deckardrottning till HarperCollins Nordic

Yrsa Sigurdardóttir kommer ut på svenska våren 2019. Foto: Lilja Birgisdottir

Den isländska deckarförfattaren Yrsa Sigurdardóttir har skrivit kontrakt med HarperCollins Nordic. Förlaget kommer att ge ut tre av hennes böcker på svenska, med start våren 2019.

Yrsa Sigurdardóttir är Islands mest kända deckarförfattare efter Arnaldur Indriðason. Hennes böcker har sålt över 2 miljoner exemplar världen över och har översatts till över 30 språk. Yrsa gjorde sin deckardebut 2005 med Last Rituals, första romanen i serien om Thóra Gudmundsdóttir. Sedan dess har hon skrivit flertalet kritikerosade fristående romaner.

HarperCollins Nordic kommer att ge ut de tre första delarna i succéserien om barnpsykologen Freyja och polisdetektiven Huldar. Första fristående boken, Arvet, som planeras komma ut på svenska under våren 2019, har bland annat vunnit The Blood Drop (årets bästa kriminalroman på Island), varit shortlistad för Glasnyckeln samt vunnit Palle Rosenkrantz-priset i Danmark för årets bästa kriminalroman.

ANNONS

– Jag kunde inte vara gladare över det här, speciellt eftersom Sverige är hjärtat av Nordic Noir. Det känns som att jag har lyckats sälja rödvin till Frankrike, säger Yrsa Sigurdardóttir, i ett pressmeddelande.

 Yrsa Sigurdardóttir är en deckarförfattare utöver det vanliga, med kombinationen av vass penna och en unik förmåga att fånga samtiden. Det ska bli fantastiskt roligt att få sprida Yrsas nya, läskigt välskrivna serie till de svenska läsarna, säger Carina Nunstedt, förlagschef HarperCollins Nordic.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

ANNONS

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.