Författaren och polisen Simon Häggström passerar 100 000 sålda ex i Sverige

När Systrarna och ensamheten släpptes tidigare i år fick den ett varmt mottagande av både läsare och kritiker. Boken är den tredje, fristående delen i Simon Häggströms succéserie om människohandelsgruppen. Nu har hans serie passerat 100 000 exemplar bara i Sverige.

Simon Häggström romandebuterade med den inledande delen i serien Flickorna som sprang 2019, och uppföljaren I skuggan av sektor 5 kom året därpå. Simons spänningsromaner skildrar den undre världen och den mörka baksida av Stockholm som många av oss inte ser. Det är verklighetsnära kriminalromaner rotade i Simons erfarenheter och upplevelser i yrket som polis. Hans böcker ges numera ut i hela Norden och HarperCollins relanserar också hans två fackböcker Nattstad och Skuggans lag i pocketformat med nyskrivna förord.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

– Att böckerna om människohandelspoliserna Markus och Natalia hittat fram till så många människor gör mig oerhört glad. För mig handlar nämligen den här romanserien om som så mycket mer än att bara förmedla några spännande berättelser. Med de här böckerna vill jag också utbilda läsaren om ett brottsområde som de flesta inte har någon djupare kunskap om. Jag hoppas att dessa böcker manar till eftertanke och får läsaren att stanna upp och fundera kring vad som är viktigt i livet, säger Simon Häggström.

– Första gången jag träffade Simon fylldes jag av en stark känsla av att vi bara måste ge ut hans berättelser. Jag hade rätt. Hans böcker ger en unik inblick i polisarbetet i en av dess mest extrema former. Simon är dessutom en lyhörd och driven författare som håller läsaren i ett stenhårt grepp till sista sidan, säger Céline Hamilton, förläggare HarperCollins

Om författaren

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

Simon Häggström är författare och polis, han arbetar mot prostitution och människohandel vid Norrmalmspolisen i Stockholm. Han har också skrivit två uppmärksammade böcker om den undre världen, Skuggans lag (2016) och Nattstad (2017). Han romandebuterade med Flickorna som sprang (2019), som är den inledande delen i serien om människohandelsgruppen. Uppföljaren I skuggan av sektor 5 kom året därpå. Systrarna och ensamheten är den tredje delen i serien om Människohandelsgruppen.

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.