Författaren och polisen Simon Häggström passerar 100 000 sålda ex i Sverige

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

När Systrarna och ensamheten släpptes tidigare i år fick den ett varmt mottagande av både läsare och kritiker. Boken är den tredje, fristående delen i Simon Häggströms succéserie om människohandelsgruppen. Nu har hans serie passerat 100 000 exemplar bara i Sverige.

Simon Häggström romandebuterade med den inledande delen i serien Flickorna som sprang 2019, och uppföljaren I skuggan av sektor 5 kom året därpå. Simons spänningsromaner skildrar den undre världen och den mörka baksida av Stockholm som många av oss inte ser. Det är verklighetsnära kriminalromaner rotade i Simons erfarenheter och upplevelser i yrket som polis. Hans böcker ges numera ut i hela Norden och HarperCollins relanserar också hans två fackböcker Nattstad och Skuggans lag i pocketformat med nyskrivna förord.


ANNONS


– Att böckerna om människohandelspoliserna Markus och Natalia hittat fram till så många människor gör mig oerhört glad. För mig handlar nämligen den här romanserien om som så mycket mer än att bara förmedla några spännande berättelser. Med de här böckerna vill jag också utbilda läsaren om ett brottsområde som de flesta inte har någon djupare kunskap om. Jag hoppas att dessa böcker manar till eftertanke och får läsaren att stanna upp och fundera kring vad som är viktigt i livet, säger Simon Häggström.

– Första gången jag träffade Simon fylldes jag av en stark känsla av att vi bara måste ge ut hans berättelser. Jag hade rätt. Hans böcker ger en unik inblick i polisarbetet i en av dess mest extrema former. Simon är dessutom en lyhörd och driven författare som håller läsaren i ett stenhårt grepp till sista sidan, säger Céline Hamilton, förläggare HarperCollins

Om författaren

Simon Häggström är författare och polis, han arbetar mot prostitution och människohandel vid Norrmalmspolisen i Stockholm. Han har också skrivit två uppmärksammade böcker om den undre världen, Skuggans lag (2016) och Nattstad (2017). Han romandebuterade med Flickorna som sprang (2019), som är den inledande delen i serien om människohandelsgruppen. Uppföljaren I skuggan av sektor 5 kom året därpå. Systrarna och ensamheten är den tredje delen i serien om Människohandelsgruppen.

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: En av drygt trettio titlar som släpps idag är Templet i öknen : så köpte Qatar världens största sport av Olof Lundh som granskar det smutsiga spelet bakom fotbolls-VM. Mysigare läsning är då Teddybjörnen Fredriksson och tomten som satt fast av Lasse Berghagen. En något udda titel är Den häpnadsväckande historien om Georg von Ingenting av Cilla Börjlind och Rolf Börjlind kända sina samtidsdeckare visar prov på en helt annan sida av författarskapet som bär större likheter med tidigare filmmanus som Morrhår & Ärtor, Yrrol, Papphammar, Jönssonligan.

🎂 Födelsedagar: Den brittiska författaren Elizabeth Gaskell (Mrs Gaskell) föddes denna dag år 1810. Hon blev känd för sina romaner, biografier och noveller. Hennes mest kända verk är Nord och syd, Småstadsliv i Cranford och Hustrur och döttrar : en vardagsberättelse. Elizabeth kände Charlotte Brontë och skrev den första biografin om henne år 1857.

☕ Den 29 september är Kaffets dag. Dagens boktips blir därför Från kaffe till drink av Lisen Gren, Kaffeologi: Myter och forskning om en älskad dryck av Bertil Fredholm och Kaffe med mjölk av Ella-Maria Nutti.🎦 Tom Hanks gav ut en novellsamling 2017. Nästa år (9 maj 2023) kommer hans debutroman The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece. Förlaget Knopf (imprint på Penguin Random House) beskriver den som en ambitiös berättelse om skapandet av en kolossal, stjärnspäckad, storbudge-superhjältefilm och den ödmjuka tecknade serie som inspirerade filmen. Annars är ju Tom aktuell som Ove.

🧸 På nytt jobb. I mitten av oktober 2022 tillträder Olivia Demant som förläggande redaktör på Lilla Piratförlaget. Hon kommer närmast från Bonnier Carlsen.


Uppdateras under dagen …