Fredrik Söderholm bokaktuell om missbruk, trauman och sökandet efter läkning

Fredrik Söderholm. Foto Ola Axman. Pressbild/HarperCollins

Medieprofilen Fredrik Söderholm bokdebuterar med Sorry, allt gick åt helvete – min läkning i en sjuk värld. Ofiltrerat men med en intim värme och humor skildrar han tillsammans med medförfattaren Sofia Edgren sin barndom präglad av övergivenhetskänslor, skam och självförnekelse, följt av en uppväxt kantad av alkohol, droger och destruktiva relationer.

”Den här boken är inte skriven för att jag tycker att mitt liv är så otroligt spännande. Däremot brinner jag för att sprida kunskap om insikter som har förändrat mitt liv från grunden.Jag vill prata om kopplingen mellan psykisk ohälsa, trauma, anknytning, missbruk och dysfunktionella relationer. Och om mina erfarenheter av själslig läkning. Det låter kanske högtravande och pretentiöst, men jag sitter inte på någon hög häst. Men jag vet att vi kan hjälpa varandra till läkning om vi blir medvetna. Och det är just det jag hoppas på med den här boken, att öka medvetenheten och normalisera samtal om känslomässiga sår, trauman och dess effekter. För jag tror att det är där vi kan finna roten till mycket psykisk ohälsa och missbruk”, säger Fredrik Söderlund.

Genom 12-stegsprogram, hypnosterapi, psykedelisk svamp och en djupdykning i anknytningsteori bestämde sig Fredrik för att göra allt han kan för att läka. Så började den snåriga och långt ifrån spikraka väg, där han successivt hittade verktyg för att göra saker lite annorlunda, och för att finna den där omtalade självmedkänslan, som verkar krävas för en riktig förändring.

”Min övertygelse är att vi alla behöver lära oss mer om hur människan fungerar om vi ska komma framåt och hitta kärleken till oss själva, varandra, djuren och jorden. I slutändan handlar det väl om något så utopiskt, vackert men trots allt fullt möjligt, som fred på jorden. Det är ett jävla jobb vi har framför oss – och som alltid kan man bara börja med sig själv. En själ taget. Ett hjärta i taget. Jag hoppas att de som läser den här boken vill göra den här resan med mig”, säger Fredrik Söderholm.

Fredrik Söderholm, född 1991 på Södermalm i Stockholm, arbetar som radioentreprenör, skådespelare och skribent. Med morgonradioprogrammet Gott Snack samt podcastarna Sorry, allt gick åt helvete och Schulman & Geniet tillhör Fredrik Söderholm våra mest produktiva mediepersonligheter.

Sofia Edgren är medförfattare till boken och arbetar annars som frilansjournalist med uppdrag hos bland annat Dagens Nyheter och Di Weekend.

Sorry, allt gick åt helvete – min läkning i en sjuk värld ges ut den 12 sept.

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.