Waterstones samarbetar med podcasten Mostly Lit

Waterstones ingår samarbete med podden Mostly Lit. På bilden Waterstones Exeter High Street. Foto: iStock

Den brittiska bokhandelskedjan Waterstones har ingått ett ettårigt samarbete med en populär podcast för att bättre nå ut till yngre målgrupper.

Det är The Bookseller som rapporterar om att bok- och kulturpodden Mostly Lit har ingått ett samarbete med Waterstones för att under ett års tid skapa en poddserie kring live-event och digitalt innehåll för bokhandelskedjans räkning. Samarbetet drar igång den 9 mars 2018 då ett första avsnitt av podden kommer att livesändas från Waterstones Piccadilly.

Mostly Lit kommer också att presentera en lista över 12 böcker som de menar måste läsas: ”böcker som kräver att bli lästa, antingen denna månaden, eller nästa, eller vid något tillfälle i ditt läsande liv”. På listan finns en mix av böcker av författare från hela världen, både moderna titlar och klassiker, från stora och små förlag. Deras tankar och rekommendationer kring de utvalda böckerna kommer att presenteras både i podden och på Waterstones hemsida.

ANNONS

Teamet bakom podden säger i en kommentar att de är väldigt glada över samarbetet med Waterstones och att de betraktar det som ett bra tillfälle att få fler människor att läsa och prata om böcker så som de själva gör i sin podd.

Kommer vi att se liknande exempel i Sverige där en bokhandel eller kanske ett förlag samarbetar med en podd eller vlogg för att hitta de yngre läsarna?

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

ANNONS

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.