Skola och bibliotek får ett eget område på Bokmässan 2018

Bokmässan i Göteborg. Foto: Niklas Maupoix

Under Bokmässan 27–30 september 2018 kommer skola och bibliotek att få en mer framträdande plats på ett särskilt mässområde för utbildning.

Lärare och personal inom utbildning och bibliotek är den största besöksgruppen på Bokmässan i Göteborg. 2018 väljer mässan att ge skola och bibliotek en tydligare plats och inför ett särskilt område för utställare inom utbildning. På det nya skolområdet kommer att finnas en loungeyta och en ny scen, Lärarscenen, vars scenprogram ska arrangeras i samarbete med Lärarnas Riksförbund.

– Lärare är Bokmässans största besöksgrupp. Med Lärarscenen och Lärarloungen stärker vi mötet mellan lärare och växlar upp samtalet om lärande och kunskapsutveckling. Lärarnas Riksförbund är en stark aktör och en viktig samarbetspartner för Bokmässan. Vi är mycket glada över att vi tillsammans kan lansera en ny loungeyta och dess tillhörande scen, säger Frida Edman, tf mässansvarig på Bokmässan i ett pressmeddelande.

ANNONS

I och med att utställare inom utbildning samlas på det nya skolområdet kommer inte längre analoga och digitala läromedel att skiljas åt. Tidigare har aktörer inom digitala läromedel funnits på plan 2, men 2018 integreras de med övriga utbildningsutställare.

Bokmässan har också nyligen presenterat sin nya redaktör för skola och bibliotek, Annica Andersson, som kommer att ansvara för att utveckla satsningarna inom utbildningsområdet.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

ANNONS

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som redaktör, skribent och korrekturläsare för olika bokförlag och tidskrifter. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.