Internationell debutsuccé för Sofia Lundberg

Sofia Lundbergs debut är hittills såld till 28 länder. Foto: Viktor Fremling

Salomonsson Agency har sålt Sofia Lundbergs debutroman Den röda adressboken till 28 länder, vilket tyder på en litterär trend som håller i sig.

Sofia Lundberg är en av många svenska litterära författare som röner framgång utomlands just nu. Hennes debutbok Den röda adressboken är vid dags datum såld till 28 länder.

– Det är helt fantastiskt för en debutroman, säger Julia Angelin, litterär agent på Salomonsson Agency. Det känns oerhört roligt att så många läsare runt om i världen ska få bekanta sig med huvudkaraktären Doris och hennes liv.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

Den röda adressboken handlar om 96-åriga Doris som blickar tillbaka på sitt liv och minns alla människor som har betytt mycket för henne.

– Det är en oerhört konceptstark bok, och den berör på alla nivåer. Jag tror verkligen att det är en bok som alla kan läsa och beröras av, säger Julia Angelin och bekräftar att Den röda adressboken även tagits emot fint i Sverige sedan den kom ut i november 2017 (Forum).

– Bokbloggare, recensenter och läsare har delat med sig av sina läsupplevelser, all gråt och glädje. Och framförallt har många åkt direkt till sina äldre släktingar för att genast ta reda på mer om deras liv.

Att svenska deckare går hem utomlands vet vi sedan länge. Men de senaste åren har vi sett flera författare som skriver vanliga romaner som väcker stort intresse i andra länder, inte minst Fredrik Backman som har gjort enorm succé i bland annat USA.

ANNONS

Julia Angelin på Salomonsson Agency bekräftar att det finns en stor hunger för romaner och episka berättelser.

– Svenska författare har alltid varit kända för sitt skrivande och nu har det breddat sig genremässigt vilket bara stärker svensk litteratur utomlands.

Hur går litterära titlar hos er generellt sett just nu?
– Våra litterära författare når stor framgång, Tom Malmquist har fått ett sensationellt mottagande i USA, Fredrik Backman har blivit så stor att det är ofattbart och snart hoppas vi att Sofia Lundberg får samma mottagande runt om i världen, säger Julia Angelin.

Den röda adressboken

Den röda adressboken

  • Förlag: Bokförlaget Forum
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2017-11-01
  • ISBN: 9789137151618
Förutom att skriva för Boktugg frilansar Anna von Friesen som förlagsredaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.