Ikväll koras Augustvinnarna – följ galan här

På bilden från vänster: Bakre raden: Isabelle Ståhl, Klas Östergren, Roine Magnusson, Per Wirtén, Per Gustavsson, Johan Svedjedal, Sven Olov Karlsson, Mats Ottosson, Johannes Anyuru, Jörgen Gassilewski. Mellersta raden: Lisa Heyder, Hédi Fried, Johanna Nilsson, Åsa Ottosson, Fatima Bremmer, Jenny Tunedal. Främre raden: Elin Nilsson, Sigrid Combüchen, Johanna Thydell. Frånvarande: Emma Adbåge, Lena Ollmark, Sara Lundberg. Foto: Sören Andersson.

På Augustgalan får vi veta vilka tre böcker som vinner Augustpriset 2017 och vem som tilldelas Lilla Augustpriset. Se livesändningen här från klockan 17.30.

Är du också nyfiken på vilka tre böcker som tilldelas Augustpriset i kategorierna Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok samt Årets svenska barn- och ungdomsbok? Idag, den 27 november 2017, hålls Augustgalan där vinnarna presenteras.

Här kan du från klockan 17.30 följa direktsändningen:

ANNONS

Under galan på Konserthuset i Stockholm som leds av Johar Bendjelloul tillkännages även vem som får Lilla Augustpriset.

Boktugg är på plats för att rapportera från galan, så håll utkik efter senaste nytt om Augustpriset under kvällen och morgondagen.

ANNONS

Här är alla nominerade till Augustpriset 2017 med motiveringar. Läs även en intervju med Elin Nilsson, en av de nominerade i barn- och ungdomskategorin.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.