Fansen jobbar i Kim M Kimselius monter på Bokmässan

Jessica Bengtsson, Kim M Kimselius, Elin-Sofie Lassen Wandahl på Bokmässan 2017.

Kim M Kimselius har hittat den perfekta monterpersonalen – författarens fans som älskar och kan hennes böcker utan och innan.

På Bokmässan finns det både stora och små montrar. Alla ska de bemannas under fyra långa dagar så det går åt en hel del personal. Förlagens utmaning är att hitta medarbetare som kombinerar kunskap om böckerna med en viss butiksvana.

För mindre förlag handlar det inte sällan om att ”tvinga” familj och vänner att ställa upp. Eller så kan man engagera läsarna.

ANNONS

– Jag provade någon gång att ha med mig vänner men de tröttnade. Så för några år sedan började jag med att ha fans som stod i montern, berättar Kim M Kimselius som i år firar 20-årsjubileum som författare.

I år är det Jessica Bengtsson, 40 och Elin-Sofie Lassen Wandahl, 14 som står i montern tillsammans med Kim och hennes man Jan under fyra intensiva dagar då tusentals läsare kommer för att hälsa och köpa böcker.

– Elin-Sofie träffade jag när jag lottade ut recensionsexemplar. Hon skrev en recension som hon lämnade in till sin lärare och höjde sitt betyg i svenska, berättar Kim.

ANNONS

Jessica har läst Kims böcker i många år och faktum är att hon och hennes man döpte sin son till Kim. Det är andra året som hon och Elin-Sofie jobbar på mässan hos sin favoritförfattare.

– Fansen betyder jättemycket för mig som författare. Jag märker hur de längtar efter att få möta författare här på mässan, säger Kim när vi besöker montern på torsdagen som brukar vara den lugnaste dagen på mässan men redan har flera läsare besökt montern och hon har fått signera ett antal böcker.

Stora bilden: Jessica Bengtsson, Kim M Kimselius, Elin-Sofie Lassen Wandahl på Bokmässan 2017.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till åtta böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.