fbpx

Volante värvar från DN – Albin Grahn ny redaktör

Albin Grahn, redaktör på Volante.

Albin Grahn har börjat som redaktör på Volante. Han kommer närmast från Dagens Nyheter där han arbetat både som redigerare, skribent och formgivare.

Volante anställer Albin Grahn som redaktör, där han kommer att ha hand om en del av titlarna från idé till tryck. Han kommer också att arbeta vidare med Volantes grafiska form. Albin har en bakgrund som både journalist och redigerare och har förutom att arbeta på DN, de senaste åren på Kultursöndag, också jobbat på bland annat Aftonbladet och Fokus.

– Jag tycker att utgivningen [på Volante] speglar mottot ”En klokare och roligare värld” väl, och det känns fantastiskt kul att få vara med och jobba mot det målet, säger Albin i ett blogginlägg.

ANNONS

Med sin bakgrund i mediebranschen har Albin kunskap om en hel del förändringar som också kan påverka förlagsbranschen. Han nämner bland annat förändrat konsumentbeteende.

– Tidningsbranschen har med sina två ben – annonsörer och läsarna – drabbats hårt när båda affärerna gått sämre, på samma gång. Att folk ska sluta köpa böcker är jag inte så rädd för, men däremot måste vi fortsätta tänka på att en bok kanske lika gärna kan säljas som en ljudbok, en podcastserie, en scenshow, en radioessä, en kortlek, en Telexremsa eller vad som helst. Men det är ju möjligheter, inte hot, säger Albin.

Från sina tidigare tidningsjobb kan han givetvis ta med sig en hel del kunskap, och specifikt från DN:s Kultursöndag säger Albin att han tar med sig ”skärpan, förmågan att blanda högt och lågt, kvaliteten i text och form”.

ANNONS

– Och förhoppningsvis har jag lärt mig mycket av Kultursöndags redaktör Åsa Beckman som är mycket klok och bra.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.