Omslagsbilden till reportageboken Det nya landet. Foto: Lisa Mattisson

Volante ger ut bok med reportage från Expressen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Ett samarbete mellan förlaget Volante och tidningen Expressen har resulterat i reportageboken Det nya landet.

– Samhällsutvecklingen sker snabbt. Med den här boken vill vi hjälpa våra läsare att förstå Sverige 2022, säger bokens redaktör Christofer Brask, även politik- och samhällschef på Expressen.

Boken Det nya landet. Mannen i den gröna Volvon och 18 andra reportage från Sverige skildrar Sverige längst ut i kapillärerna. Antologin bygger på reportage från Expressen som fångar de verkligt brännande frågorna om klassklyftor, segregation och integration. Om centrum och periferi, sol och skugga.

– Expressens samhällsreportrar skildrar Sverige ur många olika perspektiv, utan förenklingar och utan att måla i svart och vitt. Det här är journalistik som litar på att läsaren orkar ta till sig komplexa berättelser och tänka själv, säger Christofer Brask, som också skrivit bokens förord.

Skribenterna är alla reportrar på Expressens politik- och samhällsredaktion: Anna Gullberg, Johanna Karlsson, Federico Moreno, Helena Trus och Liza Alexandrova-Zorina.

Varje lördag under ett helt år fram till valet i höst har samhällsredaktionen publicerat ett stort reportage i Expressen. Omslagsbilden från Fredriksberg är tagen av Årets fotograf Lisa Mattisson.

– De senaste åren har Expressens samhälls- och politikredaktion både förnyat och fördjupat berättelsen om Sverige genom en rad mästerliga artiklar. I en tid där poddar och ljud-dokumentärer dominerar alltmer är den här boken det skrivna reportagets återkomst, säger bokens förläggare Johan Wirfält.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.