Volante ger ut bok med reportage från Expressen

Omslagsbilden till reportageboken Det nya landet. Foto: Lisa Mattisson

Ett samarbete mellan förlaget Volante och tidningen Expressen har resulterat i reportageboken Det nya landet.

– Samhällsutvecklingen sker snabbt. Med den här boken vill vi hjälpa våra läsare att förstå Sverige 2022, säger bokens redaktör Christofer Brask, även politik- och samhällschef på Expressen.

Boken Det nya landet. Mannen i den gröna Volvon och 18 andra reportage från Sverige skildrar Sverige längst ut i kapillärerna. Antologin bygger på reportage från Expressen som fångar de verkligt brännande frågorna om klassklyftor, segregation och integration. Om centrum och periferi, sol och skugga.

– Expressens samhällsreportrar skildrar Sverige ur många olika perspektiv, utan förenklingar och utan att måla i svart och vitt. Det här är journalistik som litar på att läsaren orkar ta till sig komplexa berättelser och tänka själv, säger Christofer Brask, som också skrivit bokens förord.

Skribenterna är alla reportrar på Expressens politik- och samhällsredaktion: Anna Gullberg, Johanna Karlsson, Federico Moreno, Helena Trus och Liza Alexandrova-Zorina.

Varje lördag under ett helt år fram till valet i höst har samhällsredaktionen publicerat ett stort reportage i Expressen. Omslagsbilden från Fredriksberg är tagen av Årets fotograf Lisa Mattisson.

– De senaste åren har Expressens samhälls- och politikredaktion både förnyat och fördjupat berättelsen om Sverige genom en rad mästerliga artiklar. I en tid där poddar och ljud-dokumentärer dominerar alltmer är den här boken det skrivna reportagets återkomst, säger bokens förläggare Johan Wirfält.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL