Jonas Hassen Khemiri nominerad till italienskt litteraturpris

Svensken Jonas Hassen Khemiri är nominerad till det italienska priset Il Premio Strega Europeo för sin bok Allt jag inte minns, som vann Augustpriset 2015.

Il Premio Strega Europeo tilldelas årligen en europeisk författare som har uppmärksammats i sitt hemland och som det senaste året översatts och publicerats i Italien. Det anses vara det mest prestigefyllda litterära priset i Italien och har delats ut sedan 1947.

Allt jag inte minns är Jonas Hasen Khemiris fjärde roman, utgiven på Albert Bonniers Förlag år 2015 och översatt till 25 språk. Boken belönades med Augustpriset i kategorin skönlitteratur år 2015 och nominerades även till Svenska Dagbladets litteraturpris.

ANNONS

Jonas Hassen Khemiri är en av fem nominerade till Il Premio Strega Europeo. De övriga fyra är Mathias Enard från Frankrike, Jenny Erpenbeck från Tyskland, László Krasznahorkai från Ungern och Ali Smith från Storbritannien.

Vinnaren annonseras den 5 juli på en litteraturfestival i Rom, och belönas med en prissumma på 3 000 euro. Även bokens översättare belönas med 1 500 euro.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

ANNONS

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.