fbpx

Här är författarna som sommarpratar i P1 sommaren 2017

Bland 2017 års sommarvärdar finns 14 författare, däribland Fredrik Backman, Linda Boström Knausgård, Moa Herngren och Malin Persson Giolito. Vi listar alla namn och datum.

Sveriges Radio presenterade under onsdagen alla årets värdar för Sommar i P1. 58 stycken sommarvärdar blir det i år, och av dessa kan 14 titulera sig författare.

De författare vi kommer få höra på radion i sommar är bland andra Fredrik Backman (som ska prata om att jobba med påhittade människor från ställen som inte finns), Negra Efendić (som ska prata om ”sin inre Zlatan”), Malin Persson Giolito (som ska prata om kvicksilver i sängen och mellanrum i litteraturen, oro och David Bowie) och Linda Boström Knausgård (som ska prata om fantasier, om längtan, om ljus och mörker, förälskelse och död).

ANNONS

Från och med i år kommer man att kunna lyssna på programmen före sändning, redan från kl 7 på morgonen släpps sommarpraten som poddar. Som vanligt sänds programmen i P1 kl 13.

Sommarpratande författare 2017

26 juni – Negra Efendić, journalist, författare
28 juni – Johan Hakelius, chefredaktör, författare
30 juni – Ann-Helén Laestadius, författare
3 juli – Ulf Ekman, f.d. pastor, författare
5 juli – Malin Persson Giolito, författare, jurist
8 juli – Linda Boström Knausgard, författare
14 juli – Johannes Anyuru, författare, poet
20 juli – Moa Herngren, författare, journalist
23 juli – Stig Björkman, filmregissör, författare
25 juli – Jerzy Sarnecki, professor kriminologi (författare)
26 juli – Kalle Lind, författare, radiopratare
30 juli – Fredrik Backman, författare
1 augusti – Aron Anderson, föreläsare, äventyrare (författare)
18 augusti – Annakarin Nyberg, internetforskare (författare)

Fotnot: med reservation för att vi kan ha missat någon som skrivit en bok men inte presenterats som författare.

ANNONS

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio (uppifrån fr vä: Malin Persson Giolito, Johan Hakelius, Negra Efendić, Annakarin Nyberg, Moa Herngren, Stig Björkman).

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.