Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari, (hebreiska: יובל נח הררי [juˈval ˈnoaχ haˈʁaʁi], född 1976 i Israel, är en israelisk professor i historia och författare till boken Sapiens: en kort historik över mänskligheten. Hariri Han undervisar på Historiska institutionen vid Hebreiska universitetet i Jerusalem.

Han är författare till de populära vetenskapliga bästsäljarna Sapiens: A Brief History of Humankind (2014), Homo Deus: A Brief History of Tomorrow (2016) och 21 Lessons for the 21st Century (2018). Hans skrifter undersöker fri vilja, medvetande, intelligens, lycka och lidande.

Harari skriver om den "kognitiva revolutionen" som inträffade för ungefär 70 000 år sedan när Homo sapiens ersatte de rivaliserande neandertalare och andra arter av Homo, utvecklade språkkunskaper och strukturerade samhällen och steg upp som toppredatorer, med hjälp av jordbruksrevolutionen och påskyndat av vetenskaplig metod, som har gjort det möjligt för människor att behärska sin miljö. Hans böcker undersöker också de möjliga konsekvenserna av en futuristisk bioteknologisk värld där intelligenta biologiska organismer överträffas av sina egna skapelser; han har sagt, "Homo sapiens, som vi känner dem, kommer att försvinna om ett sekel eller så".

Källa Wikidpedia.