Magnus Ledin och David Fundin debuterar med ”Harry i hög fart”

Magnus Ledin & David Fundin

”Harry i hög fart” är första boken i en lättläst serie för barn i tidig skolålder. Den lyfter fram riskfylld lek som en viktig faktor i barns utveckling och visar hur vuxna kan hjälpa barn att utvecklas genom att vara mer närvarande och bejaka deras behov av äventyr.

Jag som har skrivit boken är utbildad idrottspedagog och verksamhetsledare på Svenska Budo & Kampsportsförbundet. David, som gjort alla illustrationer, är lärare i årskurs 4-9. Idén till bokserien kom när vi upptäckte att barn numera sällan får chans att utveckla sina motoriska färdigheter fullt ut. De får ofta höra hur saker är farliga och att de inte får göra si eller så för att de riskerar att skada sig. Många vågar inte längre tro på sin egen förmåga.

Med ”Harry i hög fart” vill vi inspirera vuxna att ta ett större ansvar i barns dagliga rörelse, så att de får möjlighet att vara fysiskt aktiva och utmana sig själva. Ibland kanske de gör sig illa, men för det mesta lär de sig något på vägen. 

Harry i hög fart

Harry i hög fart

I Risksätra är dagarna fyllda med äventyr. Eller som Harry och Sally säger: ”risky play”. Det är väldigt roligt tycker båda två. Men när Harry far iväg på sin cykel i hög fart blir pappa orolig. Tänk om Harry tappar balansen eller krockar?

”Harry i hög fart” handlar om riskfylld lek för barn i tidig skolålder. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,