Anders Tegnells bok ”Tankar efter en pandemi — och lärdomarna inför nästa” utkommer 3 november

Anders Tegnells bok ”Tankar efter en pandemi — och lärdomarna inför nästa” utkommer 3 november. Pressbild.

I maj 2023 meddelade WHO att covid-19 inte längre var en global hälsokris. Det innebar i praktiken ett slut på pandemin, som plågat världen i tre år. Anders Tegnell var mellan 2013 och 2022 statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten, och blev under pandemin ansiktet utåt för Sveriges hantering av covid-19.
Nu kommer hans bok om den dramatiska tiden.

I boken förmedlar han sina erfarenheter av denna dramatiska tid. Han skildrar arbetet med pandemin och diskuterar de vägval Sverige gjorde, tankarna kring försiktighet och risk, och intresset för hans person som väcktes i hela världen.

Boken fokuserar på Sverige men här finns också inblickar i de nordiska diskussionerna, Tegnells möte med den brittiske premiärministern Boris Johnson och de förödande konsekvenserna för unga flickor av skolnedstängningarna i Uganda.

Anders Tegnell om varför han ville skriva boken:

– Förhoppningsvis kan boken vara en pusselbit när man i framtiden vill förstå vad som hände under de här åren och, kanske ännu viktigare, att den kan bidra till lärdomar inför nästa pandemi.

Tankar efter en pandemi skildrar också Anders Tegnells egen resa, den kringflackande uppväxten, i bland annat Etiopien, tiden som nykläckt läkare i Laos och arbetet med ebola under 1990-talet. Den beskriver hans livslånga arbete och fokus på folkhälsa; hur de långsiktiga perspektiven aldrig får glömmas bort.

Tankar efter en pandemi är skriven i samarbete med Fanny Härgestam, journalist och författare till två kritikerrosade böcker om Tunisien och Frankrike, samt författare till Hur jag lärde mig förstå världen, Hans Roslings memoarer.

Boken utkommer den 3 november.

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.