Sanna Nässén debuterar med roman om sjukdom, kärlek, kris och utveckling

Sanna Nässén. Bild: Sebastian Nässén.

Det bästa skrivrådet jag har fått är att om man vill vara författare så ska man skriva. Det kan låta banalt, men för mig har det varit en ögonöppnare. Det kan vara så lätt att man bara är författare i sitt eget huvud, man fastnar i idén om att skriva och ger inte skrivandet plats i livet på riktigt.  

Kraschen med stort K i mitt liv kom 2016 då jag fick cancer. Det ledde till att jag äntligen började skriva, som jag länge hade velat. Jag skrev om mina upplevelser, alla mina andra idéer fick vänta, för nu hade jag en massa saker som jag ville säga. 

Jag ville ändå inte att det skulle vara en dagbok, så jag valde formen av autofiktiv roman, för att kunna få frihet att göra historien mer stringent och mer tillgänglig för fler. Det är utmanande att hitta tillräcklig distans för att kunna göra det. Därför tog det några år för boken att hitta den form den har nu. 

Min bok handlar om att ställas ansikte mot ansikte med döden. Men också om att känna livet i sig på ett helt nytt sätt. 

Jag dör hela tiden

Jag dör hela tiden

Jag tror jag tänkte att om jag gjorde allt rätt så skulle jag bli belönad. Den där känslan av att ständigt vara jagad skulle försvinna där uppe på platån dit jag alltid var på väg, klättrande upp, uppför bergväggen, i regn och lera och med blodiga knän.

Hon har allt en människa skulle kunna begära. Hon borde vara nöjd, men allt känns fel. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.