Peter Lloyd debuterar med en thriller som utspelar sig i konstvärlden

Peter Lloyd

Jag var under fem år (2002 – 2007) utplacerad kriminalkommissarie i S:t Petersburg Ryssland för dåvarande Rikskriminalens räkning.

Där var jag medutredare i ett antal konstförfalskningsärenden. En tid efter hemkomsten ifrån Ryssland fick jag tjänsten som renodlad konstutredare. Parallellt med jobbet läste jag på deltid de första två åren konsthistoria på SAV, materialkunskap vid KKH och gick en kurs för konstförfalskarutredare på CEPOL i Paris.

Jag har tidigare haft en spalt på Barnebys där jag skrev om konstförfalskningsutredningar och ingick också i tidningen Konstvärldens expertpanel. Jag ruvade på ett par bokidéer som jag presenterade för bokförlaget Lind & Co som nappade på båda och

2022 utkom jag med faktaboken ”Förfalskad konst” med förord av Ernst Billgren,
2023 utkommer jag (12 juni) med ljudboken ”Jagad av ryska maffian” om rysk konstförfalskning i deckarform. Uppläsare är Reine Brynolfsson.

2025 Räknar jag med att komma ut med faktaboken ”Förfalskad konst är också konst”.

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.