Per Henningsson debuterar med barnboken En stor liten vän

Per Henningsson

Jag tycker väldigt mycket om berättelser och har alltid gjort. Jag minns fortfarande hur mycket jag tyckte om att ligga mot pappas bröstkorg när jag var liten och han läste för mig. Minns hur rösten liksom mullrade inuti hans bröst. Nu när jag själv är pappa till en underbar dotter på åtta år har både jag och min fru läst oändliga mängder barnböcker för henne och fortsätter att göra. Jag älskar lässtunderna med dottern och det är från dessa en dröm föddes om att kanske man kan börja skriva egna barnböcker också.

Det finns en hel samling intressen och passioner i mitt liv. Störst av dem är min fru, vår dotter och alla våra fina husdjur. Till yrket är jag docent i biologi i Lund och forskar om flygande djur. Jag älskar djur och särskilt fåglar och intresset för dem startade redan när jag var barn. Jag är också allmänt intresserad av saker i naturen och att vara ute i naturen har alltid varit bland det viktigaste för mig. Som pappa vill jag så gärna inspirera både min dotter och andra barn att komma ut och uppleva naturen vilket jag bland annat gör som ledare i friluftsfrämjandet. Vidare har jag alltid varit intresserad av konst och i forntiden, innan jag slog in på biologspåret, utbildade jag mig till naturfotograf och jag lärde mig även mycket om måleri och annat. Dessa olika element av mig har i min debutbok, ”En stor liten vän”, sammanflätats till en berättelse som handlar om ett barn som med fantasi och nyfikenhet utforskar naturen runtomkring. Boken har jag illustrerat genom att skapa en blandteknik som sammanför både fotografi och måleri vilket kanske ger ett lite annorlunda uttryck.

En stor liten vän

En stor liten vän

Sjuårige pojken Bosse och den lille gärdsmygen Gerhard har två saker gemensamt. Båda älskar sin  lilla skog, men båda känner sig ensamma och längtar efter en vän. De träffas i skogen och en ovanlig vänskap växer fram. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,