Lena Asker debuterar med en roman om människorna i ett hyreshus

Lena Asker. Fotograf: Niklas Asker

Jag heter Lena Asker och är 79 år. Jag växte upp på en gård på landet och naturen har alltid varit en tillflykt och tröst för mig vid sidan av böckerna. I mitt hem fanns gott om både faktaböcker, skönlitteratur och med tiden allt fler barnböcker. Min mamma läste mycket för mig och min bror tills vi kunde läsa själva. Musik och kultur i allmänhet är också mycket viktigt för mig.

Jag har arbetat i bokhandel, på bokförlag och förskolor. Under en period av arbetslöshet gick jag en skrivarkurs och började sedan skriva om böcker i lokaltidningen. När jag gått i pension blev det flera skrivarkurser. Det var roligt att skriva mer fritt och att träffa nya människor. Det blev många korta texter som till slut började forma sig till en helhet.

I Saras hus

I Saras hus

Vem är Sara? Det dröjer innan vi får veta det. Först möter vi Hanna, en äldre kvinna som nyligen flyttat in i ett gammalt hyreshus och efter hand också hennes nya grannar. Dem är hon nyfiken på, men oroar sig också på grund av tidigare erfarenheter. Hon möter dem i trapphuset, vid soptunnorna på gården och i tvättstugan. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,