Rättigheter sålda i 13 länder – debutroman av Tina Harnesk hypas inför Frankfurts bokmässa

Tina Harnesks debut Folk som sår i snö, som gavs ut av Bokfabriken 21 september, har redan sålts till 13 länder.
– Jag är fortfarande inte övertygad om att jag inte drömt allt det här, säger Tina Harnesk.

I USA var det Atria Books, som rönt stora framgångar med Fredrik Backman, som köpte de nordamerikanska rättigheterna.

Förlaget ser samma potential i Tina Harnesk som i Fredrik Backman och siktar på att lansera henne stort.

Tina Harnesk representeras av Kaisa Palo på Ahlander Agency och boken har också sålts till Storbritannien, Tyskland, Italien, Danmark, Finland, Polen, Tjeckien, Israel, Ungern, Rumänien, Estland, Lettland.

I branschtidningen Publishing Perspectives lyfts Folk som sår i snö som en av de mest hypade titlarna inför bokmässan i Frankfurt nästa vecka.

Boken är en vindlande historia om livet och döden i dagens samiska Sverige.

Berättad med ett unikt språk som får en både att skratta högt och fälla tårar.

– Från första sidan var Tinas debut en rent golvande läsupplevelse för mig. Att en debutant redan är så färdig i sitt helt unika uttryck är ovanligt och otroligt imponerande, säger Jakob Nilsson, förläggare på Bokfabriken.

Om författaren

Tina Harnesk (född 1984) arbetar till vardags som biblioteksassistent och bor på ett berg utanför Arvidsjaur med sin man och barn. Hon är uppvuxen i Jokkmokk.

Om boken

Folk som sår i snö

Folk som sår i snö

  • Förlag: Bokfabriken
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2022-09-21
  • ISBN: 9789180310543
Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,