Denna artikel sponsras av författare/förlag

Ny skrämmande aktuell spionthriller av Carolina Angelis

Författaren Carolina Angelis. Foto: Ann-Jonasson-Lignercrona.

Säkerhetsrådgivaren och författaren Carolina Angelis är nu aktuell med spionthrillern Dominoeffekten.

Dominoeffekten handlar om den ryska underrättelsetjänstens dolda aktiviteter i Sverige och beskrivs av Patrik Oksanen, journalist, författare och säkerhetspolitisk expert som ”Fartfyllt, och alldeles för nära en otäck verklighet”. 

”Underrättelseinhämtning, eller spionage, är en ständigt pågående verksamhet även om gemene man sällan är medveten om vad som försiggår. Av förklarliga skäl – det ligger ju i sakens natur att det ska ske i det dolda och utan upptäckt”, säger Carolina Angelis, men i Dominoeffekten får läsaren inblick i just detta, spionage, i vår egen närmiljö. I Dominoeffekten har den ryska underrättelsetjänsten satt en plan i verket där Gotland är en bricka i spelet om kontrollen av hela Östersjöområdet. Faller den brickan, så följer de andra snart efter. 

Dominoeffekten har inspirerats av verkliga företeelser och bygger på författarens erfarenheter av en lång karriär inom den svenska underrättelsetjänsten. Bokens huvudkaraktär, Jackie Philipsson, delar flera likheter med författaren själv. De har båda närmare tjugo års erfarenhet inom den svenska underrättelsetjänsten. ”Exakt vad jag gjorde under mina nära tjugo år i den svenska underrättelsetjänsten kommer jag aldrig att gå in på, men några av de områden som jag då arbetade med är idag extremt aktuella”, säger Carolina Angelis.

Dominoeffekten

Dominoeffekten
Serie Jackie Philipsson
Författare
Medverkande
Förlag Stellar Förlag
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor242
Vikt432 gr
Utgiven2022-04-13
SABHc
ISBN 9789188981172
Nu kommer den efterlängtade uppföljaren i serien om underrättelseofficeren Jackie Philipsson. Författaren Carolina Angelis har, med mer än tjugo års erfarenhet inom svensk underrättelseverksamhet, en unik insikt i vad arbetet som spion innebär. 


Jackie Philipsson håller sig gömd för världen i en hyrd lägenhet i Visby. Efter tjugo år iden militära underrättelsetjänsten har hennes senaste uppdrag lämnat henne med sår som kanske aldrig kommer att läkas. Häpnadsväckande information om hennes familjebakgrund har dessutom fått henne att tvivla på om hon någonsin kommer att kunna vändatillbaka till sitt gamla liv.

När hennes chef och mentor Anton ber henne leda operation Vit Snö har hon dock inget val. Hennes kunskaper och expertis behövs mer än någonsin. Sverige skakas av oförklarliga strömavbrott, sabotage och datahaverier i samhällsviktiga system. Handlar det verkligen bara om slumpen eller finns det allvarligare orsaker?

Vad ingen vet är att den ryska underrättelsetjänsten redan har satt sin plan i verket. En plan där Sverige och Gotland bara är en bricka i spelet om kontrollen av hela Östersjöområdet. Faller den brickan, så följer de andra snart efter. För Jackie och hennes team väntar en farofylld kamp mot klockan, där dubbelspel och förräderi får ödesdigra konsekvenser.

Första delen i serien Jackie Philipsson, Tunn is, gavs ut 2018. Delarna i serien är fristående. 

"Återkommande oförklarliga strömavbrott, datahaverier och andra liknande problem drabbar Sverige, och då speciellt Gotland det är upptakten till Carolina Angelis spionthriller Dominoeffekten. Sällan har jag läst en roman som känts så aktuell!" Lektör Kent Lidman, BTJ-häfte 11:2022
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se