Det blir reakataloger även i år från Akademibokhandeln. Pressbild.

Akademibokhandeln laddar för bokrea 2022 – med försiktighet

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den 22 februari är det reastart på Akademibokhandeln. Sortimentet till årets Bokrea innehåller närmare 800 populära boktitlar. Med hänsyn till pandemin genomförs rean med extra försiktighetsåtgärder.

Den traditionella, årliga bokrean sätter boken och litteraturen i centrum och är en stor folkfest i bokhandeln. I år innehåller årets kurerade reasortiment närmare 800 boktitlar, skriver Akademibokhandeln i ett pressmeddelande.


ANNONS


– Vi är oerhört stolta över årets reasortiment som bland annat bjuder på Paradiset av 2021 års Nobelpristagare Abdulrazak Gurnah, succéromanen Shuggie Bain, biografier om Dag Hammarskjöld och stjärnryttaren Peder Fredricson, Frida Ramstedts helomspännande Handbok i inredning och styling och barnboksfavoriter som Mamma Mu och Musse & Helium. Traditionsenligt har vi även laddat med flertalet unikt framtagna klassiker, från namn som Karin Boye, Franz Kafka och Hjalmar Söderberg, samt ett handplockat urval av engelska titlar, säger Anna Austin, kategorichef böcker Bokusgruppen, i samma pressmeddelande.

Även om det signalerats att merparten av restriktionerna kommer att hävas den 9 februari så kommer Akademibokhandeln, precis som förra året, att ta hänsyn till pandemin och sätter in extra åtgärder för att säkerställa en trygg bokrea.

ANNONS: Nu kan du förhandsboka rea-titlarna hos Bokus >>

Kunderna kan exempelvis reservera böcker i lugn och ro från hemmet, antingen för upphämtning i butik eller genom förbokning med hemleverans i e-handeln. Reasortimentet finns också kvar i butik under en längre period än normalt sett.

ANNONS

– Vi följer självklart myndigheternas alla riktlinjer och föreskrifter, samtidigt som vi ser till att också göra andra förändringar för att minska risk för trängsel. Till exempel väljer vi att inte ha vissa erbjudanden som vi vet vanligtvis driver många till butik vid samma tidpunkt. Vi är angelägna om att sprida läsglädje på ett ansvarsfullt sätt, säger Johan Junehed, försäljningschef Bokusgruppen.

Bokrean startar den 22 februari klockan 07:00. Akademibokhandelns kunder kan ta del av rean både på akademibokhandeln.se och i butik. Förbokning av rean kickar igång den 3 februari.

ANNONS: Nu kan du förhandsboka rea-titlarna hos Adlibris >>

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.