Hans-Christian Höie debuterar med feelgoodroman om uppgivna singelkillar

Debutanten Hans-Christian Höie. Foto: Privat

Som barn slukade jag allt jag kom över av spännande böcker. I vuxen ålder har jag läst litteraturvetenskap och gått skrivkurser. Jag har även en master inom Estetiska vetenskaper med inriktning musikvetenskap och har studerat psykologi och pedagogik med nya medier. Under många år var jag aktiv som vissångare och singer/songwriter med egenkomponerade sånger, men på senare år har jag övergått till att skriva längre, skönlitterära texter. Jag har bakgrund som psykiatriskötare och brinner för att öka samhällets förståelse för, och integrering av, människor som lider av psykisk ohälsa eller känner sig annorlunda.

2018 deltog jag i skrivutmaningen ”Nanowrimo” (50 000 ord under november månad). Jag påbörjade då en novell som var tänkt att ingå i en samling av mystiska, spännande berättelser. Den fick ett eget liv och snart stod det klart att den skulle bli en hel roman med feelgoodkänsla: Relatörerna.

Relatörerna

Relatörerna

Per Mattias, Jonas, Christian och Harald är på väg mot medelåldern. Ingen av dem har haft någon långvarig relation. Med åren har de var för sig fördjupat sig allt mer i datorernas och nätets spännande och komfortabla värld. Samtidigt har de blivit socialt isolerade. En februarikväll inleder de fyra en filosofisk diskussion online som leder till att de börjar träffas IRL. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,