Författaren Suzanne Brøgger har ändrat syn på privatlivet

Författaren Suzanne Brøgger, aktuell med den nya essäsamlingen ”Med egen hand”, vill numera värna privatlivet. Arkivbild: Naina Helén Jåma/TT.

I en intervju i Sydsvenskan berättar den danska författaren Suzanne Brøgger om hur hon de senaste 50 åren helt ändrat syn på privatlivet. På 1970-talet tyckte hon att privatlivet mer eller mindre kunde upphävas – allas liv var ändå intill förväxling lika.

I de sociala mediernas tidevarv menar hon tvärtom att privatlivet behöver skyddas. Unga personer, uppvuxna med sociala medier, kan behöver uppfinna det på nytt, tror hon:

– Gränser överskrids på ett sätt som man som ung inte kan förutse, och diskrepansen mellan bilderna på Instagram och den verklighet som människor lever i är förstås enorm. Men kanske är det i det glappet som behovet av skönlitteratur kan bli stort? Skönlitteraturen kan vara en plats där man försöker tala sanning. Det är ju inte ett tillrättalagt instagram-privatliv som gestaltas i skönlitteraturen, säger Suzanne Brøgger till Sydsvenskan.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL