Polarisförfattare skriver ny roman om ”Den lille prinsen”

I oktober kommer en ny bok som utgår från "Den lille prinsen" av Antoine de Saint-Exupéry. Arkivbild: Francois Mori.

Med sin nya roman ”Code 612. Qui a tué le Petit Prince?” vill den franske författaren Michel Bussi sprida nytt ljus kring sin föregångare Antoine de Saint-Exupéry och kring komplexiteten och djupet i hans verk, skriver Le Figaro.

Enligt uppgifter från förlaget har Michel Bussi grubblat över Den lille prinsen och över författaren Antoine de Saint-Exupérys öde ända sedan sin tidiga ungdom.

Saint-Exupéry dog under oklara omständigheter i samband med en flygolycka 1944. Han fick aldrig uppleva det enorma genomslaget för ”Den lille prisen” som gavs ut året före och som i dag är översatt till 318 språk, enligt rättighetsinnehavarna. Berättelsen handlar om en liten prins som kommit till jorden från rymden och som gör skarpa iakttagelser av människorna och deras liv. I grunden är boken ett försvar för barnet och dess ifrågasättanden.

Michael Bussi, som är av Frankrikes mest lästa spänningsförfattare, skänker förtjänsten från sin nya bok till Antoine de Saint-Exupérys ungdomsstiftelse som finansierar olika utbildnings- och miljöprojekt.

På svenska har Polaris gett ut en rad böcker av Michael Bussi, senast Se dig aldrig om.

Ny återutgivning av originalberättelsen Den lille prinsen

Lille Prinsen

Lille Prinsen

  • Förlag: Bakhåll
  • Format: Danskt band
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-02-05
  • ISBN: 9789177424642
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,