Tina Frennstedts Cold Case-deckare blir tv-serie

Författaren Tina Frennstedt. Foto: Maria Östlin

Rättigheterna för att göra tv-serie av kriminalreportern Tina Frennstedts deckarserie Cold Case har köpts av produktionsbolaget Anagram.

Tidigare i veckan släpptes Cold Case: Skärseld, den tredje fristående delen i Tina Frennstedts hyllade deckarserie Cold Case. Böckerna är inspirerade av riktiga kalla fall och utspelar sig i Skåne. Nu är det även klart att det skånebaserade produktionsbolaget Anagram köpt rättigheterna för att utveckla böckerna till tv-serie.   

– Det känns så klart fantastiskt roligt att Anagram vill göra tv-serie av mitt manus. De gjorde dessutom en kanonserie av Tunna blå linjen. Det är också tryggt och skoj att de är skånebaserade och kan miljöerna där mina böcker utspelar sig, säger Tina Frennstedt i ett pressmeddelande.

– Vi fastnade tidigt för Tinas spännande berättelser som är lika emotionellt laddade som miljöspecifika. Berättelserna och de starka karaktärerna passar utmärkt att utveckla till långfilm och tv-serie, säger Martin Persson, Exekutiv producent på Anagram.

Tina Frennstedt är en av Sveriges främsta kriminalreportrar med ett förflutet på flera stora tidningar och tv-produktioner. Hon har specialiserat sig på kalla fall och skildrar polisens arbete med stor trovärdighet. Hennes första bok om kriminalinspektör Tess Hjalmarsson, Cold Case: Försvunnen, belönades med Crimetime Award 2019 för Årets deckardebut.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.