Tina Frennstedts Cold Case-deckare blir tv-serie

Författaren Tina Frennstedt. Foto: Maria Östlin

Rättigheterna för att göra tv-serie av kriminalreportern Tina Frennstedts deckarserie Cold Case har köpts av produktionsbolaget Anagram.

Tidigare i veckan släpptes Cold Case: Skärseld, den tredje fristående delen i Tina Frennstedts hyllade deckarserie Cold Case. Böckerna är inspirerade av riktiga kalla fall och utspelar sig i Skåne. Nu är det även klart att det skånebaserade produktionsbolaget Anagram köpt rättigheterna för att utveckla böckerna till tv-serie.   

– Det känns så klart fantastiskt roligt att Anagram vill göra tv-serie av mitt manus. De gjorde dessutom en kanonserie av Tunna blå linjen. Det är också tryggt och skoj att de är skånebaserade och kan miljöerna där mina böcker utspelar sig, säger Tina Frennstedt i ett pressmeddelande.

– Vi fastnade tidigt för Tinas spännande berättelser som är lika emotionellt laddade som miljöspecifika. Berättelserna och de starka karaktärerna passar utmärkt att utveckla till långfilm och tv-serie, säger Martin Persson, Exekutiv producent på Anagram.

Tina Frennstedt är en av Sveriges främsta kriminalreportrar med ett förflutet på flera stora tidningar och tv-produktioner. Hon har specialiserat sig på kalla fall och skildrar polisens arbete med stor trovärdighet. Hennes första bok om kriminalinspektör Tess Hjalmarsson, Cold Case: Försvunnen, belönades med Crimetime Award 2019 för Årets deckardebut.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.