Gunnar Brusewitz böcker ges ut på nytt

Gunnar Brusewitz naturprosa ges ut i nya utgåvor. Arkivbild: Jessica Gow/TT.

Weyler förlag satsar på svensk naturprosa, genom att återintroducera Gunnar Brusewitz böcker ”Hemma vid Fågelsången” och ”Fyra årstider”. Nya utgåvor ges ut våren 2022, med författaren och konstnärens egna illustrationer.

”Gunnar Brusewitz är kanske mest berömd som bildkonstnär, men i mina ögon håller han precis lika hög nivå som författare. Det här är klassiker som helt enkelt ska finnas fortsatt tillgängliga”, säger Anton Gustavsson, förläggare på Weyler, i ett pressmeddelande.

Brusewitz syn på ekologisk mångfald och hans kritik mot massbilismen gör böckerna aktuella, enligt förlaget, som också ser ett uppsving för naturprosan som genre. Dottern Charlotte Brusewitz tror att böckerna kan fylla en viktig funktion.

”Han visade med text och bild att vi behöver förhålla oss till naturen, till dess invånare och växtlighet, som att den har ett eget existensberättigande. Den är inte till för oss. Vi är en del av den”, skriver hon i pressmeddelandet.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.