ANNONS

Sarah Waters är huvudtalare på Stockholm Writers Festival 2021

Stockholm Writers Festival arrangeras för fjärde året i rad, och precis som 2020 blir eventet helt digitalt. Författaren Sarah Waters är huvudtalare. Foto till vänster: Pressbild Stockholm Writers Festival. Foto till höger: Charlie Hopkinson

Den 28–30 maj 2021 arrangeras Stockholm Writers Festival, en festival för författare som söker gemenskap och ny kunskap. Föga förvånande blir årets version helt digital.

Stockholm Writers Festival arrangerades första gången år 2018 med ambitionen att bli ett forum för författare.

– Vad som skiljer oss från andra event är att vi är intima. Vi fokuserar lika mycket på gemenskap som på frågor kring författaryrket och skrivandets hantverk, säger Catherine Pettersson, festivalens grundare.

I år blir festivalen ett digitalt evenemang. Men redan förra årets upplaga av Stockholm Writers Festival var digital. 

ANNONS

– Vi har ett virtuellt år bakom oss och har lärt oss mycket om hur vi kan göra 2021 års festival till en fullvärdig upplevelse i sin virtuella form.

Den största utmaningen har enligt Catherine varit att få till gemenskapen. I år har man löst det genom att fokusera på att skapa mindre grupper i anslutning till videokonferensen och låta författarna mötas online.

Maxantalet medverkande är precis som tidigare 120 personer, därefter betraktas eventet som fullsatt. 

– Även om vi är online och skulle kunna ha fler medverkande kommer vi att hålla fast vid vårt antal. Vi vill inte att folk ska känna sig som en i mängden i ett fullpackat utrymme, säger Catherine.

Foto från en tidigare upplaga av Stockholm Writers Festival. I år kommer deltagarna att sitta framför varsin skärm istället, men gemenskapen kommer att vara lika god. Foto: Stockholm Writers Festival

Eventet genomförs på engelska, men alla författare är välkomna, oavsett genre eller språk eller erfarenhet. 

– Vanligtvis är 30 procent av våra deltagare svenska författare. Kunskapen som förmedlas på Stockholm Writers Festival är universell.

Årets huvudtalare är författaren Sarah Waters, som har skrivit bland annat Nattvakten och Hyresgästerna.

Tack för att du läste ända hit. Artikeln är inte riktigt slut. Men om du läser våra artiklar regelbundet får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Om du redan är Supporter, tack!

– Sarah Waters har kallats för världens största nu levande storyteller. Den som har läst någon av hennes böcker vet att det är sant. Framförallt Ficktjuven är så sinnrikt skriven, jag minns att jag när jag läste den första gången bokstavligt talat skrek rakt ut i mitten av boken, så överraskad blev jag av en vändning. Vi är oerhört exalterade över vad en så stor författare kommer att kunna lära oss.

Stockholm Writers Festival äger rum digitalt den 28–30 maj 2021. Ni hittar biljetter och mer information på stockholmwritersfestival.com.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL