Håkan Ågren debuterar med en bok om fiske

Håkan Ågren. Foto: Privat

Jag har arbetat som journalist i nästan hela mitt yrkesliv. Vid sidan om mitt vanliga journalistjobb har jag skrivit frilansartiklar om kultur, reportage, noveller, dikter och kåserier. Två gånger har jag vunnit första pris i novelltävlingar, på 70-talet med ”Tranorna flyger mot norr” i tidningen Land och på 80-talet med ”Att leva sitt puzzel” i en tävling anordnad av bland andra Stockholms Stadsmuseum.

Och så har jag fiskat, mest med flugspö, och nu skrivit en bok om alla dessa timmar, dagar och veckor vid livets vatten.

I efterhand ångrar jag att jag inte tackat Gunnar Johnson, författaren, konstnären och tidigare redaktören för tidskriften Flugfiske i Norden, för alla trevliga telefonsamtal i samband att mina artiklar publicerades, och för att jag fick ta del av några av hans minnen.  

Mitt barnbarn Maltes kamp med en öring eller regnbåge på säkert tre-fyra kilo i Sandsjön nära Mattsmyra i Hälsingland kunde jag också gott ha nämnt.

Pulshöjare och stulna harrar

Pulshöjare och stulna harrar

  Jag har skrivit om fiske, och då framför allt flugfiske, i snart 30 år. Skrivandet, litteraturen och fisket har varit tre viktiga hörnstenar i mitt liv. Jag har gillat att berätta om fisketurerna och de stora och små äventyr som dessa ofta innehåller. Det här är ett urval av dessa artiklar, de flesta publicerade i tidskriften Flugfiske i Norden (FiN). Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,