ANNONS

Håkan Ågren debuterar med en bok om fiske

Håkan Ågren. Foto: Privat

Jag har arbetat som journalist i nästan hela mitt yrkesliv. Vid sidan om mitt vanliga journalistjobb har jag skrivit frilansartiklar om kultur, reportage, noveller, dikter och kåserier. Två gånger har jag vunnit första pris i novelltävlingar, på 70-talet med ”Tranorna flyger mot norr” i tidningen Land och på 80-talet med ”Att leva sitt puzzel” i en tävling anordnad av bland andra Stockholms Stadsmuseum.

Och så har jag fiskat, mest med flugspö, och nu skrivit en bok om alla dessa timmar, dagar och veckor vid livets vatten.

I efterhand ångrar jag att jag inte tackat Gunnar Johnson, författaren, konstnären och tidigare redaktören för tidskriften Flugfiske i Norden, för alla trevliga telefonsamtal i samband att mina artiklar publicerades, och för att jag fick ta del av några av hans minnen.  

Mitt barnbarn Maltes kamp med en öring eller regnbåge på säkert tre-fyra kilo i Sandsjön nära Mattsmyra i Hälsingland kunde jag också gott ha nämnt.

Pulshöjare och stulna harrar

Pulshöjare och stulna harrar

Jag har skrivit om fiske, och då framför allt flugfiske, i snart 30 år. Skrivandet, litteraturen och fisket har varit tre viktiga hörnstenar i mitt liv. Jag har gillat att berätta om fisketurerna och de stora och små äventyr som dessa ofta innehåller. Det här är ett urval av dessa artiklar, de flesta publicerade i tidskriften Flugfiske i Norden (FiN). Läs mer »
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Relaterade nyheter