ANNONS

Skådespelaren Ryan Gosling ska göra huvudrollen i Netflix storsatsning "The Gray Man". Arkivbild: Charles Sykes/AP/TT.

Gosling och Evans i Netflix miljardsatsning på filmatisering av Mark Greaney-roman

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den kommande filmen ”The Gray Man”, baserad på en bok av Mark Greaney, blir Netflix dyraste satsning hittills – och huvudrollerna ska göras av Ryan Gosling och Chris Evans, skriver Deadline.

”The Gray Man” är baserad på författaren Mark Greaneys första roman om Gray Man, alias Court Gentry, en före detta CIA-anställd som gått över till att försörja sig som lönnmördare.

Rollen som denne ska i filmen spelas av Ryan Gosling. Chris Evans ska i sin tur ta sig an rollen som Court Gentrys nemesis Lloyd Hansen.


ANNONS


Netflix plan är att göra flera filmer baserade på Greanys bästsäljande romaner. Enligt Deadline siktar strömningsjätten på en filmserie i nivå med James Bond-filmerna, med en budget på 200 miljoner dollar, motsvarande 1,8 miljarder kronor.

Joe och Anthony Russo regisserar och deras produktionsbolag AGBO producerar. Chris Evans spelade även i brödraduons senaste film ”Avengers: endgame”, som slog rekord som den mest inkomstbringande i filmhistorien.

Boktugg: Mark Greaney är mest känd för sitt samarbete med Tom Clancy under de tre sista romanerna Clancy skrev före sin död. De böcker av Greany som hittills finns utgivna på svenska har också Tom Clancys namn på omslaget, som exempelvis Dödlig kod. Kanske är det dags för Bookmark att kasta sig över Greanys egen Gray Man-serie som redan omfattar nio titlar med en tionde planerad till 2021.

TIPS: Senaste numret av Magasinet Boktugg ute nu!

Hitta alla tidigare utgåvor av Magasinet här!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL