John Ajvide Lindqvist skriver långt om kärlek, men otäckt, i nya romanen ”Vänligheten”

John Ajvide Lindqvist. Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT.

I mars nästa år (2021) ges John Ajvide Lindqvists nästa roman ”Vänligheten” ut. Boken beskrivs som författarens hittills största (700 sidor), snällaste – och otäckaste.

”Det är inte mycket av våld eller blod, däremot den obehagliga premissen att något får den enkla, vardagliga vänligheten människor emellan att vittra sönder i Norrtälje under ett par höstmånader. Det är min längsta roman hittills, och framför allt så handlar den om kärlek”, säger John Ajvide Lindqvist i ett pressmeddelande.

”Vänligheten” är en svensk samtidsroman som spänner över 30 års tid. Stora händelser i Sverige och världen gestaltas i mikroformat i Norrtäljetrakten, där de ”lika vanliga som udda” personerna Anna, Siw, Marco, Maria, Johan och Max lever. Deras öden sammanlänkas när en gul container dumpas i Norrtäljes hamn en sensommardag. Snart står det klart att dess innehåll kommer att förändra det som alla har tagit för givet.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,