ANNONS

John Ajvide Lindqvist skriver långt om kärlek, men otäckt, i nya romanen ”Vänligheten”

John Ajvide Lindqvist. Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT.

I mars nästa år (2021) ges John Ajvide Lindqvists nästa roman ”Vänligheten” ut. Boken beskrivs som författarens hittills största (700 sidor), snällaste – och otäckaste.

”Det är inte mycket av våld eller blod, däremot den obehagliga premissen att något får den enkla, vardagliga vänligheten människor emellan att vittra sönder i Norrtälje under ett par höstmånader. Det är min längsta roman hittills, och framför allt så handlar den om kärlek”, säger John Ajvide Lindqvist i ett pressmeddelande.

”Vänligheten” är en svensk samtidsroman som spänner över 30 års tid. Stora händelser i Sverige och världen gestaltas i mikroformat i Norrtäljetrakten, där de ”lika vanliga som udda” personerna Anna, Siw, Marco, Maria, Johan och Max lever. Deras öden sammanlänkas när en gul container dumpas i Norrtäljes hamn en sensommardag. Snart står det klart att dess innehåll kommer att förändra det som alla har tagit för givet.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se