ANNONS

Litteraturveckan i P1 sänder gala utan publik

Marie Lundström leder Litteraturveckan i P1. Pressbild: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Litteraturveckan i Sveriges Radio P1 brukar kulminera i en gala där Sveriges Radios romanpris, lyrikpris och novellpris delas ut. I år sänds galan från Radiohuset i Stockholm som vanligt på fredag – men utan publik i studion.

”Vi kommer att sakna vår stora publik på plats, men vi satsar allt vi har på att sprida den värme och förhöjning som utmärker prisgalan rakt ut i etern. Jag känner mig peppad! Vi har husband, överraskningar, glitter och fanfar. Nu behöver vi bara tre vinnare”, säger Marie Lundström, programledare för Litteraturveckan, i ett pressmeddelande.

Under veckan kommer lyssnarna få ta del av bland annat önskedikter, nyskrivna nordiska noveller av bland andra Klas Östergren och Pia Juul, samt diskussioner från de bokcirklar som har läst de romaner som är nominerade i romankategorin. Dessutom presenterar Kulturnytt en ny undersökning av svenskars läsvanor.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL